menu

Családireceptkönyv.hu

Koktélrákleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Olívaolaj, fokhagyma, zellerszár, újhagyma,
leveskocka, só, bors, kaporlevél, tejszín, citromlé,
Koktélrák

Elkészítés:


Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük hozzá az apróra felvágott fokhagymát. Forrósítsuk addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd.
Tegyük hozzá a felszeletelt zellerszárat, a kis darabokra felvágott paprikát, a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig, utána öntsük fel kétliternyi vízzel. Ízesítsük leveskockával, sóval, fűszerezzük darált borssal és összevágott kaporlevéllel. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd öntsük hozzá a tejszínt és a citromlevet.
Tegyük bele a koktélrákot, forraljunk rajta egyet, majd azonnal tálaljuk. Vigyázzunk, a rákkal ne főzzük, mert megkeményedik. Tálaljuk levesestányérokba, melléje fokhagymát pirítóst vagy baguette-et kínáljunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi becsinált leves
Erdélyi becsinált leves

a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben -amikor fő lehabozzuk -majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói csípős hagymaleves
Mexikói csípős hagymaleves

Sűrített paradicsomot sóval, borssal, chili paprikával, medvehagymával és lereszelt fokhagymával összekeverjük. Csípős masszát kell kapnunk. Vörös- és lila hagymát csíkokra vágjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tavaszi zöldségleves, májgaluskával
Tavaszi zöldségleves, májgaluskával

A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olvasztott kacsazsíron enyhén lepirítjuk. Mellé tesszük a a vöröshagyma egyik felét negyedbe vágva és ezt is karamell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Póréleves tőkegombával
Póréleves tőkegombával

A hagymát megmossuk, a gombát megpucolom és megmosom, feldarabolom, a pórét felkarikázom, majd kevés olajban megpirítom... Rádobom a gombát, fűszerezem és felöntöm a húslével. Am...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk