Olívaolaj, fokhagyma, zellerszár, újhagyma,
leveskocka, só, bors, kaporlevél, tejszín, citromlé,
Koktélrák
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük hozzá az apróra felvágott fokhagymát. Forrósítsuk addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd.
Tegyük hozzá a felszeletelt zellerszárat, a kis darabokra felvágott paprikát, a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig, utána öntsük fel kétliternyi vízzel. Ízesítsük leveskockával, sóval, fűszerezzük darált borssal és összevágott kaporlevéllel. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd öntsük hozzá a tejszínt és a citromlevet.
Tegyük bele a koktélrákot, forraljunk rajta egyet, majd azonnal tálaljuk. Vigyázzunk, a rákkal ne főzzük, mert megkeményedik. Tálaljuk levesestányérokba, melléje fokhagymát pirítóst vagy baguette-et kínáljunk.
a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben -amikor fő lehabozzuk -majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSűrített paradicsomot sóval, borssal, chili paprikával, medvehagymával és lereszelt fokhagymával összekeverjük. Csípős masszát kell kapnunk. Vörös- és lila hagymát csíkokra vágjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a karalábét meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olvasztott kacsazsíron enyhén lepirítjuk. Mellé tesszük a a vöröshagyma egyik felét negyedbe vágva és ezt is karamell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megmossuk, a gombát megpucolom és megmosom, feldarabolom, a pórét felkarikázom, majd kevés olajban megpirítom... Rádobom a gombát, fűszerezem és felöntöm a húslével. Am...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű