50 dkg szép piros sárgarépát, 10 dkg vöröshagymát szeletekre vágunk. 1 leveskocka, 6 d rizs, 2 dl tejszín, vaj.
Csontokból vegyes zöldséggel, fűszerrel levest főzünk. 50 dkg szép piros sárga¬répát, 10 dkg vöröshagymát szeletekre vágunk. A hagymát kevés vajban meg- fonnyasztjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, megsózzuk, kevés cukrot teszünk rá és fedő alatt pároljuk. Ezután feleresztjük csontlevessel, hozzáadunk 6 dkg rizst és puhára főzzük. Utána szőrszitán áttörjük vagy turmixoljuk, simára keverjük, utána ízesítjük, felforraljuk és 2 dl tejszínnel elkeverjük. Tálaláskor kevés belemorzsolt vaj¬jal feljavítjuk. 5 dkg rizst külön főzünk meg sós vízben 20 percig, leszűrjük és ezt adjuk a levesbe betétnek
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél-két liter hideg vízzel felengedjük. Hozzá...
Elkészítési idő:A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel tur...
Elkészítési idő: Kb.fél óraA csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntj...
Elkészítési idő: