menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros gombócleves--Szepi Ági


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldségeket hámozok (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller) és darabolok. Vöröshagymát apróra szeletelve, zsíron megdinsztelem és erre teszem a darabolt zöldségeket, néhány percig együtt is dinsztelem. Megszórom kevés étkezési keményítővel, fűszerpaprikával és felengedem a leves mennyiségének megfelelő húslével vagy zöldség alaplével. Sóval és borssal ízesítem. A zöldségek puhulásáig főzöm.Zöldségeket hámozok (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller) és darabolok. Vöröshagymát apróra szeletelve, zsíron megdinsztelem és erre teszem a darabolt zöldségeket, néhány percig együtt is dinsztelem. Megszórom kevés étkezési keményítővel, fűszerpaprikával és felengedem a leves mennyiségének megfelelő húslével vagy zöldség alaplével. Sóval és borssal ízesítem. A zöldségek puhulásáig főzöm.

Elkészítés:


Burgonyát hámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Amikor megfőtt, leszűröm, jól lecsepegtetem és összetöröm. Hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, adok hozzá tojássárgáját, egy evőkanál olajat, borsot, kevéske szerecsendiót, aprított kaporlevelet és annyi lisztet, hogy puha, de nem tapadós tésztát kapjak. Utána vizes kézzel tetszés szerinti nagyságú gombócokat készítek belőle.

Ha a zöldségek megfőttek, akkor a forrásba lévő levesbe teszem az elkészített kapros gombócokat és addig főzöm, amíg a leves tetejére fel nem jönnek. Kóstolással ellenőrzöm, hogy megfőtt-e. A tűzről levéve, fedővel lefedem és még 10 percet hagyom így állni.

kb 4 szem burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Köménymagos leves tojással
Köménymagos leves tojással

Világos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd beleszórjuk a fűszerköményt és folyotonos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Majd a tűzről levéve megsózzuk , megszórj...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Feles borsó leves
Feles borsó leves

1. Előző este beáztatom a feles borsót. 2. Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem. 3. A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar burgonya krémleves
burgonya krémleves

A meghámozott krumplit megmosom és apró kockára vágva, annyi vízzel teszem fel főni, ami éppen ellepi. Hozzáadom a megpucolt hagymákat, valamint a fűszereket. Ha puhára főtt bot mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kéksajtos fokhagymakrémleves
Kéksajtos fokhagymakrémleves

A zúzott fokhagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, és átforgatjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt. Ízesítjük, majd az apró dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk