menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtök krémleves fasírtgolyóval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sütőtök krémleveshez (püréleveshez):
1 fej vörös hagyma
1-2 ek zsír
1 közepes sütőtök
1 kk gyömbér
1 kk kurkuma
pici bors
1 kk mindenmentes ételízesítő (elhagyható)
2 csipet római kömény (elhagyható)

Fasírtgolyóhoz:
50 dkg darált hús (lehet pulyka, csirke, disznó, marha stb.)
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma vagy 1-2 kk fokhagyma granulátum
1 kk szírított medvehagyma levél (elhagyható)
4-5 tekerés bors
1/2 -1 tk só ízlés szerint
(egyéb fűszerek pl római kömény, koriander, kömény stb.)

Elkészítés:


A megtisztított, felaprított hagymát forró zsíron üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott sütőtökhúst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje hozzászórjuk a fűszereket és addig főzzük, míg a sütőtök meg nem puhul. Miután megfőtt lekapcsoljuk alatta a tüzet és ha már nem tűzforró botmixerrel teljesen krémesre turmixoljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy tökéletesre beállítsuk vele a krémleves állagot.
Ha kell még utólag fűszerezzük, majd egy utolsó forralunk rajta és kész is.
A darált húst összekeverjük a tojással és a fűszerekkel (a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és csak úgy adjuk hozzá). Az egészet jó alaposan elkeverjük, majd tetszőleges méretű golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon legalább 40 percet sütjük, amikor már a teteje megbarnul, akkor kész van.
Eggyüt nagyon finom és tartalmas ebéd vagy vacsora.

Sütőtök krémleves fasírtgolyóval

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek, Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Paleo linzer
Paleo linzer

Elkészítés: Mérjük ki külön edénybe a száraz alapanyagokat és a citromhéjat. Adjuk hozzá az olajat és morzsoljuk össze. Egy kisebb edénybe keverjük össze a tojásokat a citroml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Lasagne stílusú rakott kelkáposzta
Lasagne stílusú rakott kelkáposzta

Egy serpenyőben készítsd el a húsragut. Keverd össze a darált húst a fokhagymával. Forrósítsd fel a zsírt, és gyakori kavargatás mellett pirítsd morzsalékosra a húst, majd öntsd fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Eperfagylalt (paleo)
Eperfagylalt (paleo)

1. Töltsd turmixgépbe a hozzávalókat 1 szem eper kivételével, és közepes fokozaton 2 perc alatt dolgozd össze őket. Majd töltsd műanyag, jól záródó edénybe, és tedd be a fagyasztób...

Elkészítési idő: 5 perc + 4óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Póréhagymás-aszalt szilvás borjúmájkrém
Póréhagymás-aszalt szilvás borjúmájkrém

1. Tisztítsd meg a májat az inas, eres részektől, és vágd kb. 7×4 centiméteres darabokra. 2. Hevítsd fel a zsiradékot egy vastag falú serpenyőben vagy lábasban, és mérsékelt tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk