2 L víz
1 db szalonnabőr (füstölt)
2 kis fej hagyma - vörös
5 db babérlevél (friss, vagy szárított)
35 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
15 dkg kolbász (füstölt)
1.5 dl tejföl (12%-os)
2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
3 csapott teáskanál Piros Arany - csemege
3 csapott teáskanál petrezselyemzöld
1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt ad a hagymahéj! :-) Nem sózunk és nem borsozunk, majd a végén, mert az összetevők sósak és fűszeresek.
Magyaros burgonyaleves recept
2Közben meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát. Felszeleteljük a kolbászt karikákra.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
3Kb. 15 perc forralás után beletesszük a burgonyát a vízbe, és tovább főzzük fedő alatt.
Magyaros burgonyaleves recept
4A tejfölt egy habverővel kikeverjük a két kanál liszttel. Miután simára kevertük, belekanalazzuk a Piros Aranyat.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
5Miután megpuhult a burgonya, kivesszük a szalonnabőrt, a hagymákat és a babérleveleket. Majd a felszeletelt kolbászt tesszük bele.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
6A forró léből átkanalazunk a tejfölbe, és simára keverjük. Ezt a műveletet megismételjük néhányszor, hogy elkerüljük a tejföl összecsomósodását.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
7Behabarjuk a levest, és néhány percig forraljuk, hogy a liszt is megfőjön. Végezetül aprított petrezselymet szórunk bele. Kész! :-)
Sütni való méretű, vagyis kicsit kövérkésebb csirkéből készítsük. (Ez a méret tisztított állapotban 1,5 kg-nál kezdődik. A tyúk túl erős ízű, abból ragulevest ne készítsünk.) Az eg...
Elkészítési idő: 60 - 120 perc Nehézség: KönnyűA répát, a gyökeret és a zellert összedaraboljuk, a krumplit felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk, befűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott húst és felöntjük vízzel. Ha a hús 3/4-ig...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: NehézKevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd jön a hús, amit kifehéredésig kavargass, aztán szórd bele a fokhagymát. Öntsd fel kefírrel és kevés vízzel. Kb 10 perc főzés után t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt bordaporcot babérlevéllel, kb.1 ek vegetával majdnem teljesen puhára főzzük. Beletesszük az apróra darabolt krumplit, kevés sót. Ha megfőtt a krumpli is akkor egy részé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű