Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Magyaros burgonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 L víz
1 db szalonnabőr (füstölt)
2 kis fej hagyma - vörös
5 db babérlevél (friss, vagy szárított)
35 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
15 dkg kolbász (füstölt)
1.5 dl tejföl (12%-os)
2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
3 csapott teáskanál Piros Arany - csemege
3 csapott teáskanál petrezselyemzöld

Elkészítés:


1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt ad a hagymahéj! :-) Nem sózunk és nem borsozunk, majd a végén, mert az összetevők sósak és fűszeresek.
Magyaros burgonyaleves recept
2Közben meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát. Felszeleteljük a kolbászt karikákra.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
3Kb. 15 perc forralás után beletesszük a burgonyát a vízbe, és tovább főzzük fedő alatt.
Magyaros burgonyaleves recept
4A tejfölt egy habverővel kikeverjük a két kanál liszttel. Miután simára kevertük, belekanalazzuk a Piros Aranyat.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
5Miután megpuhult a burgonya, kivesszük a szalonnabőrt, a hagymákat és a babérleveleket. Majd a felszeletelt kolbászt tesszük bele.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
6A forró léből átkanalazunk a tejfölbe, és simára keverjük. Ezt a műveletet megismételjük néhányszor, hogy elkerüljük a tejföl összecsomósodását.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
7Behabarjuk a levest, és néhány percig forraljuk, hogy a liszt is megfőjön. Végezetül aprított petrezselymet szórunk bele. Kész! :-)

Magyaros burgonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Fokhagymakrémleves zsályával
Fokhagymakrémleves zsályával

A felolvasztott vajban a felkockázott hagymát üvegesre sütjük. A fokhagyma gerezdeket négybe vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, kicsit együ...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rárakjuk a fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Sütőtök Krémleves
Sütőtök Krémleves

A tököt és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben ami épp ellepi. Beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük. Ha megfőtt a tök és a burgonya, álla...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymakrém leves
Hagymakrém leves

Olajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd leturmixoljuk. Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük: só, bors, vegeta, szerecsendió. A lisztet kikeverem a tejföllel majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk