Hozzávalók:
35-40 dkg virsli
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg kelkáposzta
40 dkg krumpli
Só, bors
1 csapott tk pirospaprika
1 csapott tk szárított majoranna
1 mk őrölt kömény
1,6 l víz
15 dkg tejföl
1 tk liszt
Készítése:
A virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit, majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc). Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket, kicsit hűlni hagyjuk a levest és már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!
1 Egy magas lábasban felforrósított kókuszzsíron pirítsd meg a csirkemellet, majd amikor már jól átsültek, de még fehérek, csorgasd rá a citromlevet is, ettől kicsit pikánsabb les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, répát megpucoltam. A hagymát felkockáztam, a répát lereszeltem, maid mindkettőt olajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a lencsét, felengedtem a vízzel, a leveskockát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Hevíts fel egy széles lábasban a zsírt, pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve add hozzá a fokhagymát is. • Tedd vissza a lábast a tűzre, és rakd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot, a fok...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes