Hozzávalók:
35-40 dkg virsli
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg kelkáposzta
40 dkg krumpli
Só, bors
1 csapott tk pirospaprika
1 csapott tk szárított majoranna
1 mk őrölt kömény
1,6 l víz
15 dkg tejföl
1 tk liszt
Készítése:
A virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit, majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc). Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket, kicsit hűlni hagyjuk a levest és már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!
Először elkészítjük a reszelt tésztát: egy tálba ütjük a tojást, pici só, majd adagoljuk a lisztet, és jó kemény, reszelhető tésztát gyúrunk. Kiterítünk egy konyharuhát, enyhén me...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: NehézFőzőedénybe töltsd a recept szerinti csirkelevest, add hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a szintén felaprított sütőtököt. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fűszereke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés zsíron megfuttatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségleve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű