1 fej vöröshagyma
olívaolaj
20 dkg füstölt sonka
8-10 friss zsályalevél (vagy 3 evőkanál szárított zsálya)
40 dkg fejtett bab
30 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
tengeri só, frissen őrölt bors
1 púpozott evőkanál liszt
3 dl tejföl
Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát, az aprított zsályát, pirítsuk ezt is 1 percig. Adjuk hozzá a babot, a hámozott, felkarikázott répát, illetve 1 gerezd zúzott fokhagymát.
Öntsük fel kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Takarékon főzzük puhára a babot.
A lisztből 2 evőkanál olajon a másik zúzott fokhagymával együtt készítsünk fehér rántást, a levesből vett lével apránként hígítsuk fel, majd a tejföllel együtt keverjük fokozatosan vissza a leveshez, végül forraljuk össze.
Olvasszunk fel fél evőkanál vajat egy közepes lábosban. Adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg a póréhagyma karamellizálódni k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÍgy készült : Egy kisebb fej hagymát és egy sárgarépát felkockáztam, olajon dinszteltem.Előbb kicsit a hagymát,majd hozzá a sárgarépát és 2-3 evőkanál konzerv gombát is.Teszek rá...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűKockázzuk apróra a hagymát, kevés vajon dinszteljük meg, a végén adjuk hozzá a curry fűszert és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a felkockázott tököt, a hámozott felkockázott almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz