1 fej vöröshagyma
olívaolaj
20 dkg füstölt sonka
8-10 friss zsályalevél (vagy 3 evőkanál szárított zsálya)
40 dkg fejtett bab
30 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
tengeri só, frissen őrölt bors
1 púpozott evőkanál liszt
3 dl tejföl
Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát, az aprított zsályát, pirítsuk ezt is 1 percig. Adjuk hozzá a babot, a hámozott, felkarikázott répát, illetve 1 gerezd zúzott fokhagymát.
Öntsük fel kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Takarékon főzzük puhára a babot.
A lisztből 2 evőkanál olajon a másik zúzott fokhagymával együtt készítsünk fehér rántást, a levesből vett lével apránként hígítsuk fel, majd a tejföllel együtt keverjük fokozatosan vissza a leveshez, végül forraljuk össze.
Minden hozzávalót egy fazékba teszünk (kivéve a spenótot és az olívaolajat) Lefedjük és lassú tűzön kb. 2 óráig főzzük, amíg minden zöldség teljesen meg nem puhul. Negyed óránként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fafülgombát 10 percig langyos vízben áztatjuk, majd apróra daraboljuk. A húst, a bambuszrügyet, sárgarépát szintén apróra vágjuk. 2. A lábasba beleöntjük a vizet, vagy az ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágva az olajjal megpároljuk. Sózzuk és a cukrot is hozzáadjuk, majd a leveskockát beletesszük és a vizet hozzáadva pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű