- füstös húsos csont
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 8-10 db közepes krumpli
- kis füstölt szalona
- ecetes tárkony,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál liszt,
- 200 ml tejföl vagy egy csésze tej
- só
- örölt bors
Kb 3 liter hideg vízbe odateszem főni a megmosott füstölt húsos csontot, az apróra vágott hagymával együtt. Miután megfőtt, az apróra vágott krumplit és a reszelt sárgarépát is beleteszem. Mikor már készre főtt, kivesszük a húst leszedem a csontról, belevágom a tárkonyt, és néhány percig lassú tűzön főzöm. Közben a szalonnát apró kockára vágom , megpirÍtom, meghintem pirospaprikával, és a leveshez adom. A tojás sárgáját elkavarom a liszttel éstejföllel vagy tejjel, besűrítem ecettel sóval borssal ízesítem lehet a tárkonyecettel is.
Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, amenn...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűFelforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük. Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet. 2. Amikor a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz