- füstös húsos csont
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 8-10 db közepes krumpli
- kis füstölt szalona
- ecetes tárkony,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál liszt,
- 200 ml tejföl vagy egy csésze tej
- só
- örölt bors
Kb 3 liter hideg vízbe odateszem főni a megmosott füstölt húsos csontot, az apróra vágott hagymával együtt. Miután megfőtt, az apróra vágott krumplit és a reszelt sárgarépát is beleteszem. Mikor már készre főtt, kivesszük a húst leszedem a csontról, belevágom a tárkonyt, és néhány percig lassú tűzön főzöm. Közben a szalonnát apró kockára vágom , megpirÍtom, meghintem pirospaprikával, és a leveshez adom. A tojás sárgáját elkavarom a liszttel éstejföllel vagy tejjel, besűrítem ecettel sóval borssal ízesítem lehet a tárkonyecettel is.
A zöldségeket felkockázzunk és főzni kezdjük, ízesítjük sóval, borssal majd egy fej hagymát épen teszünk hozzá íznek. Amikor már félúton van a leves húsgombócokat készítünk és bel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy evőkanálnyi olajban közepes fakanálnyi lisztet megpirítunk. Levesszük a lángról majd és hozzáadjuk a tejfölt, paradicsompürét, paprikát. Ezt alaposan kikeverjük habverővel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézElkészítés A csirkemellet kétszer ledarálom, a többi gombóchoz valóval összekeverem, és 15 percre a hűtőbe beteszem. Közben a brokkolit megtisztítom és rózsáira szedem. A hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű