menu

Családireceptkönyv.hu

Céklakrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db cékla (nyers)
1 szem burgonya
1 szem alma
50 g vaj
1 szál póréhagyma
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)

bors - fekete (tört)
1 L alaplé - zöldség

Elkészítés:


Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.

Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele.

Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.

Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul.

Botmixerrel keverjük össze a levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá citromlét is, de én leginkább tejföllel szeretem ezt a cékla krémlevest.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeraguleves
Csirkeraguleves

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyó káposztalé leves
Savanyó káposztalé leves

Egy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A leves elkészítése: - A leveskockákat feloldjuk 1 liter forró vízben. (Természetesen ehelyett használhatunk alaplevet is, amennyiben rendelkezésünkre áll!) - Egy fazékban felol...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás bableves csülökkel recept
Káposztás bableves csülökkel recept

A babot és a csülköt előző este beáztatjuk. Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tovább főzzük. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk