4 db cékla (nyers)
1 szem burgonya
1 szem alma
50 g vaj
1 szál póréhagyma
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
só
bors - fekete (tört)
1 L alaplé - zöldség
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.
Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele.
Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul.
Botmixerrel keverjük össze a levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá citromlét is, de én leginkább tejföllel szeretem ezt a cékla krémlevest.
A babgulyás elkészítéséhez forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott leveszöldséget az apróra vágott hagymával és a felkockázott hússal félig puhára pároljuk. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Meghintjük 2 ek lisszel és feleng...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű