menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: család
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg apró gomba /bármilyen lehet/
5 dkg liszt
1 közepes vöröshagyma
2 dl tejföl
1 l csontleves
1-2 babérlevél
őrölt bors
zsálya levél
kakukkfű
csemege fűszerpaprika
20 dkg kész húsos derelye

Elkészítés:


A szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát.
Szórd rá a felszeletelt gombát, fűszerezd erőteljesen sóval, borssal, zsályával, kakukkfűvel.Néhány percnyi párolás után hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel csontlevessel.Dobj bele 1-2 babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a félretett szalonna kockákat, és forrald fel.
Add hozzá a húsos derelyét, és ha megfőtt,a liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be .Rottyantsd át egyszer, s máris mérheted méretes levestányérokba.

Trükkök, tippek, praktikák:


Forrón tálaljuk , igény szerint friss barna kenyérrel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Petrezselymes zellerkrémleves
Petrezselymes zellerkrémleves

A zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újházy tyúkhúsleves
Újházy tyúkhúsleves

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk. Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Húsleves / finom húsleves titka
Húsleves / finom húsleves titka

A húst jól mossuk meg, ha kell többször is. Hideg vízbe tegyük fel főni, közepes lángra. Amíg felforr, tisztítsuk meg a zöldségeket. A hústól függ, hogy ezeket mennyire daraboljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zellerkrémleves Dorcy konyhájából
Zellerkrémleves Dorcy konyhájából

A zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, ho...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk