menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db nagyobb krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db csípős hegyes zöldpaprika
3 db chilipaprika
2 db zöldségleves kocka

őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
1 köteg zellerlevél
1 köteg petrezselyem 
1 szelet füstölt szalonna
1/2 szál füstölt csípős parasztkolbász 
liszt
tejföl 
olíva olaj

Elkészítés:


A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom,  a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra  vágom. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.

Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombaleves
Gombaleves

A gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük. Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

Pucold meg a vöröshagymát, és vágd fel apróra. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és süsd addig, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vöröslencseleves bulgurral
Vöröslencseleves bulgurral

A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy lábasba olajat teszünk, ezen átforgatjuk a répát, felöntjük vízzel, és hagyjuk majdnem teljesen puhára főni.Közben ízesítjük sóval, borss...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Pikáns leves (Bella Itália étlapjáról)
Pikáns leves (Bella Itália étlapjáról)

Elkészítési mód: A hagymát, a húst, a zöldségeket kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, k...

Elkészítési idő: kb.: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk