4 db nagyobb krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db csípős hegyes zöldpaprika
3 db chilipaprika
2 db zöldségleves kocka
só
őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
1 köteg zellerlevél
1 köteg petrezselyem
1 szelet füstölt szalonna
1/2 szál füstölt csípős parasztkolbász
liszt
tejföl
olíva olaj
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.
Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
A mangalica szalonnát, a répát, fehérrépát, zellert, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: 1 ó 30 perc Nehézség: KözepesA megmosott kelkáposztát vékonyra vágjuk. Forró, sós vízben, párszem köménymaggal főzzük. Világos rántást készítünk, ha kész pirospaprikát adunk hozzá. Borssal ízesítjük, és a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű