4 db nagyobb krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db csípős hegyes zöldpaprika
3 db chilipaprika
2 db zöldségleves kocka
só
őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
1 köteg zellerlevél
1 köteg petrezselyem
1 szelet füstölt szalonna
1/2 szál füstölt csípős parasztkolbász
liszt
tejföl
olíva olaj
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.
Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
A gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük. Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucold meg a vöröshagymát, és vágd fel apróra. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és süsd addig, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy lábasba olajat teszünk, ezen átforgatjuk a répát, felöntjük vízzel, és hagyjuk majdnem teljesen puhára főni.Közben ízesítjük sóval, borss...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűElkészítési mód: A hagymát, a húst, a zöldségeket kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, k...
Elkészítési idő: kb.: 2 óra Nehézség: Könnyű