Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkeaprólék-leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csirkeszárny, 1 csirkehát, 1-2 nyakrész
2-3 murok
1-2 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 karalábé
1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma
só, bors, petrezselyemzöld, olaj

Elkészítés:


a csirkeaprólékot feltesszük főni a hagymával, fokhagymával, valamint sóval, borssal
amíg főni kezd, előkészítjük a zöldségeket, lehet reszelni, kockázni, karikázni, vagy egy részét reszelni, más részét kockázni
kevés olajon a murkot, petrezselymet és zellert megdinszteljük, amíg az olaj narancssárga lesz
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket az olajjal együtt
a vége fele belereszeljük a karalábét, sózzuk, ha szükséges
petrezselyemzölddel szórhatjuk meg amiután levettük a tűzről
grízgaluskát lehet főzni mellé vagy laskát
másnap ha kell, zsírtalanítjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert kisebb kockákra vágjuk, a felforrósított olajon átfuttatjuk, megsózzuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. A megfőtt zellert a levével összeturmixoljuk, felengedjük kb. egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Sültpaprikás karalábé-krémleves
Sültpaprikás karalábé-krémleves

A sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra. Tegyük be a paprikákat és süssük őket szenesre. Kb. 25-30 perc. Ilyenkor érdemes többet sütni, mert a belőle készült krém hetekig elál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófia
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

Fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk . Burgonyát kis kockákra. Vajat megolvasszuk egy edényben hagymát, fokhagymát megpiritjuk .Burgonyát, tejet és a levest hozzáadjuk és lefedve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Póréhagymás sajtleves
Póréhagymás sajtleves

A pórét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk