2 csirkeszárny, 1 csirkehát, 1-2 nyakrész
2-3 murok
1-2 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 karalábé
1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma
só, bors, petrezselyemzöld, olaj
a csirkeaprólékot feltesszük főni a hagymával, fokhagymával, valamint sóval, borssal
amíg főni kezd, előkészítjük a zöldségeket, lehet reszelni, kockázni, karikázni, vagy egy részét reszelni, más részét kockázni
kevés olajon a murkot, petrezselymet és zellert megdinszteljük, amíg az olaj narancssárga lesz
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket az olajjal együtt
a vége fele belereszeljük a karalábét, sózzuk, ha szükséges
petrezselyemzölddel szórhatjuk meg amiután levettük a tűzről
grízgaluskát lehet főzni mellé vagy laskát
másnap ha kell, zsírtalanítjuk
Megpucoljuk, felkockázzuk a zellert. A petrezselymet felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk. Felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, megpirítjuk. Hozzá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként áztasd tejbe a zsemlét. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold fel mindegyiket ízlésed szerint, a hagymát kockázd egészen apróra. Végy elő egy lábast, az olajon dinsz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a rózsáira szedett brokkolit, rövid ideig keverjük. Felöntjük 1 liter vízzel, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű