2 csirkeszárny, 1 csirkehát, 1-2 nyakrész
2-3 murok
1-2 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 karalábé
1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma
só, bors, petrezselyemzöld, olaj
a csirkeaprólékot feltesszük főni a hagymával, fokhagymával, valamint sóval, borssal
amíg főni kezd, előkészítjük a zöldségeket, lehet reszelni, kockázni, karikázni, vagy egy részét reszelni, más részét kockázni
kevés olajon a murkot, petrezselymet és zellert megdinszteljük, amíg az olaj narancssárga lesz
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket az olajjal együtt
a vége fele belereszeljük a karalábét, sózzuk, ha szükséges
petrezselyemzölddel szórhatjuk meg amiután levettük a tűzről
grízgaluskát lehet főzni mellé vagy laskát
másnap ha kell, zsírtalanítjuk
A tárkonyos leves elkészítéséhez elsőként a csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkoc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felhevített olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Beleszórjuk a megtisztított és kisebb kockákra vágott répát, fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsömléket apró kockákra vágjuk és forró tejjel meglocsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, borsot, a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérjékkel és a finomra vágott metélő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű