Családireceptkönyv.hu

Csirkeaprólék-leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csirkeszárny, 1 csirkehát, 1-2 nyakrész
2-3 murok
1-2 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 karalábé
1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma
só, bors, petrezselyemzöld, olaj

Elkészítés:


a csirkeaprólékot feltesszük főni a hagymával, fokhagymával, valamint sóval, borssal
amíg főni kezd, előkészítjük a zöldségeket, lehet reszelni, kockázni, karikázni, vagy egy részét reszelni, más részét kockázni
kevés olajon a murkot, petrezselymet és zellert megdinszteljük, amíg az olaj narancssárga lesz
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket az olajjal együtt
a vége fele belereszeljük a karalábét, sózzuk, ha szükséges
petrezselyemzölddel szórhatjuk meg amiután levettük a tűzről
grízgaluskát lehet főzni mellé vagy laskát
másnap ha kell, zsírtalanítjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves
Húsleves

A megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felh...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Gulyásleves
Gulyásleves

A húst, a zellert, a gombát kockára vágom a hagymát apróra, a zöldségeket karikára. A hagymát kevés zsíron kicsi vízzel üvegesre párolom, sózom, borsozom. Félrehúzom a tűzről, piro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

Négy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk