A leveshez
30 g szalonna (füstölt)
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1000 ml víz
1 teáskanál só
1 mokkáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
250 g burgonya (megtisztított, hámozott)
1 evőkanál petrezselyemzöld
A tarhonyához
1 evőkanál sertészsír
80 g tarhonya
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóska szárát eltávolítjuk, majd jól megmossuk. 1 cm-es kockákra vágjuk. A fazékba kis olajat teszünk és rászórjuk a sóskát. Állandó kevergetés mellett addig pároljuk, míg elfő a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brok...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű