A leveshez
30 g szalonna (füstölt)
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1000 ml víz
1 teáskanál só
1 mokkáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
250 g burgonya (megtisztított, hámozott)
1 evőkanál petrezselyemzöld
A tarhonyához
1 evőkanál sertészsír
80 g tarhonya
http://aprosef.hu/Krumplis_tarhonyaleves_recept
A gombát, a zellert, a burgonyát és a vöröshagymát közepes darabokra vagdalom. Majd egy 2 literes lábasba rakom és felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem és hozzáadom az olajat, ké...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és a fűszerekkel ,sárgarépával együtt feltesszük főni,a szükséges levesmennyiségnek megfelelő vízzel. Ha megfőtt,nokedlit szaggatunk a fővő levesbe.Tej...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A kockára vágott húst elkezdem főzni, mintha húsleves készülne, közben leszedem a habját. A gyökérzöldségeket megtisztítom, kis kockákra / karikára vágom, és a húshoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű