4 db sárgarépa
1 db közepes méretű krumpli / hogy sűrűbb legyen...elhagyható/
3 evőkanál olaj/olíva/ vagy 3 dkg vaj
3 evőkanál cukor/elhagyható, ha valaki sósan kedveli/
1 csapott kávéskanál só
1 db húsleveskocka/esetleg húsleves alap lé/
6-8 dl víz/ki milyen sűrűn szereti/
2dl főzőtejszín
tálalásnál:
pirított mandulaforgács/ha édesen készítjük/
pirított bacon szeletkék, vagy levesgyöngy/ha sósan készítjük/
A sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágva az olajjal megpároljuk. Sózzuk és a cukrot is hozzáadjuk, majd a leveskockát beletesszük és a vizet hozzáadva puhára főzzük. Bot mixerrel pépesítjük, felforraljuk, ha kell még adunk hozzá vizet, sót, esetleg cukrot. Forralás után a tejszínt hozzáadva még egyet forralunk rajta és tálaljuk a választott betéttel.
A kockára vágott hagymát feltesszük a zsíron párolni, majd hozzátesszük a húst is. Kevergetve sütjük, amíg a húsból adódott víz elpárolog. Közben természetesen sózzuk. Ha lesült ki...
Elkészítési idő:A húst kb. 2x2 cm-es kockákra darabolom, a vöröshagymát finomra aprítom.Felhevített zsiradékban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, az egész köményt megfuttatom rajta, a húskockáka...
Elkészítési idő: 1,5óra70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha...
Elkészítési idő: