2 nagy fej vöröshagyma
1, 5 kg marhahús
4 evk olaj (vagy zsír)
kevés szalonna
2 evk pirospaprika
2 teáskanál őrölt köménymag
1 kg zöldbab(vagy1 cs fagyasztott, esetleg 1-2 ü zöldbab)
2 babérlevél
1 kg burgonya
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 evőkanál liszt
1 nagy tejföl
1 nagy cs kapor
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, kiolvasztjuk benne a szalonnát, majd megfonnyasztjuk benne a felvágott hagymát.
Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk. A zöldségeket, a babot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kisebb darabokra, a zöldségeket karikára, a burgonyát kockákra vágjuk.
Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a babot és a burgonyát.
Beletesszük az apróra vágott kaprot, felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Átforraljuk, és melegében tálaljuk.
Ha szeretnénk, csipetkét is lehet bele rakni, akkor még tartalmasabb lesz a levesünk.
Egy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom, majd ráteszem a tésztát is. Állan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a vajat kell megolvasztanunk a gáztűzhelyen, nem baj az se, ha picit több mint 5 dkg, az is megadja az ízét. Ha elolvadt a vajunk, mehet bele körülbelül 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMegpucoljuk, felkockázzuk a zellert. A petrezselymet felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk. Felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, megpirítjuk. Hozzá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű