menu

Családireceptkönyv.hu

Palócleves bográcsban


Írta:

Elk. idő: 3,5 óra
Adag: 8-10 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 nagy fej vöröshagyma
1, 5 kg marhahús
4 evk olaj (vagy zsír)
kevés szalonna
2 evk pirospaprika
2 teáskanál őrölt köménymag
1 kg zöldbab(vagy1 cs fagyasztott, esetleg 1-2 ü zöldbab)
2 babérlevél
1 kg burgonya
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 evőkanál liszt
1 nagy tejföl
1 nagy cs kapor

Elkészítés:


A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, kiolvasztjuk benne a szalonnát, majd megfonnyasztjuk benne a felvágott hagymát.
Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk. A zöldségeket, a babot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kisebb darabokra, a zöldségeket karikára, a burgonyát kockákra vágjuk.
Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a babot és a burgonyát.
Beletesszük az apróra vágott kaprot, felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Átforraljuk, és melegében tálaljuk.
Ha szeretnénk, csipetkét is lehet bele rakni, akkor még tartalmasabb lesz a levesünk.

Palócleves bográcsban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fürjleves májas töltikével
Fürjleves májas töltikével

A fürjeket egy nagy lábas hideg vízbe tesszük, hozzáadunk friss kakukkfüvet, majd közepes lángon főzzük. A habot leszedjük a tetejéről és ezután tesszük csak bele a feldarabolt zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Batyus leves
Batyus leves

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Liszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes leves:
Petrezselymes leves:

Zsiradékon lisztet pirítok, majd félreveszem a tűzről és megszórom jó sok apróra vágott petrezselyemmel és teszek rá kevés őrölt pirospaprikát, majd felengedem hideg vízzel, jól ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás-sonkás zöldborsókrémleves
Medvehagymás-sonkás zöldborsókrémleves

A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a burgonyát kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk