Családireceptkönyv.hu

Disznótoros leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg máj, 15 dkg tüdő, 15 dkg szív, 25 dkg csont, 1 fej hagyma, só, fél babérlevél, 20 dkg leveszöldség, 10 dkg kelkáposzta

Rántáshoz:
2 ek olaj, 2 ek liszt, fél citrom leve, 1 dl tejföl

Elkészítés:


A csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldséget meg a kelkáposztát és teljesen puhára főzzük. Végül belerakjuk a májat is és még tíz percig forraljuk. Tálalás előtt a tüdőt meg a szívet kivesszük, laskára vágjuk, majd a levesbe visszatesszük. Az egészet világos rántással besűrítjük és citromlével savanyítva, tejföllel gazdagítva adjuk asztalra.

Disznótoros leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A rizst hideg vízbe áztatjuk néhány percig, majd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, lestyánnal húsgombócot készítünk. Én mindig megvizezem a kezem, mert nedves kézzel könnyen fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilona
Fokhagymakrémleves reszelt sajttal, pirított sonkáva
Fokhagymakrémleves reszelt sajttal, pirított sonkáva

A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a 10 dkg olvasztott Rama margarinon, majd félrehúzzuk és belereszeljük a fokhagymagerezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Vegyeszöldség-leves tésztával
Vegyeszöldség-leves tésztával

A megtisztított és kockákra vágott zöldségeket a zöldborsóval együtt az olajban megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemzöld felével és a lestyánnal, majd felöntjük annyi meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csípős-édes kókusztejes sárgarépa-krémleves
Csípős-édes kókusztejes sárgarépa-krémleves

Az olajon dinszteljük üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt répát, kis lángon pároljuk 8-10 percig. Fűszerezzük sóval, kurkumával, majd öntsük hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk