1 kg torzsától, levéltől megfosztott karfiol
1 kisebb fej hagyma
1 közepes burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 ek. vaj/margarin
1 dl főzőtejszín
1 db zöldségleveskocka, fél csirkeleveskocka
FŰSZEREK: 1 tk. vegeta, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, zeller,
csipet őrölt fűszerpaprika, 1 tk. fokhagymapor
A hagymát, burgonyát apró kockákra, a répákat félbe, majd karikákra vágjuk.
A karfiolt apró rózsákra szedjük.
Hevített vajon/margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a karfiolt, a sárgarépákat, végül a burgonyát.
Kb.10-15 percig pároljuk víz nélkül.
Majd felöntjük 1 l vízzel, fűszerezzük, ha elkezdett forrni, 5-ös fokozaton, fedő alatt 30 percig főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek botmixerrel pürésítjük, felöntjük 1 dl tejjel és 8 dl víz keverékével, majd a tejszínnel besűrítjük (ha nagyon sűrű lenne, vízzel hígíthatjuk).
Felforraljuk, majd a végén keletkezett habot leszedjük.
Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel,majd rászórom a piros paprikát. Felöntöm egy pohár hideg vízzel. Hozzá teszem a babérlevelet, majd a vörös hagymát is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA krumplit felteszem főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyű