Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karfiolkrémleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg torzsától, levéltől megfosztott karfiol
1 kisebb fej hagyma
1 közepes burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 ek. vaj/margarin
1 dl főzőtejszín
1 db zöldségleveskocka, fél csirkeleveskocka

FŰSZEREK: 1 tk. vegeta, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, zeller,
csipet őrölt fűszerpaprika, 1 tk. fokhagymapor

Elkészítés:


A hagymát, burgonyát apró kockákra, a répákat félbe, majd karikákra vágjuk.
A karfiolt apró rózsákra szedjük.
Hevített vajon/margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a karfiolt, a sárgarépákat, végül a burgonyát.
Kb.10-15 percig pároljuk víz nélkül.
Majd felöntjük 1 l vízzel, fűszerezzük, ha elkezdett forrni, 5-ös fokozaton, fedő alatt 30 percig főzzük.
Ha megfőttek a zöldségek botmixerrel pürésítjük, felöntjük 1 dl tejjel és 8 dl víz keverékével, majd a tejszínnel besűrítjük (ha nagyon sűrű lenne, vízzel hígíthatjuk).
Felforraljuk, majd a végén keletkezett habot leszedjük.

Karfiolkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymát vágd apróra, lassú tűzön dinszteld meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bel...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumpli leves
Krumpli leves

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén kockákra vágjuk és az étolajon, a krumplival együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük a vízzel...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sajtleves zöld fűszerekkel
Sajtleves zöld fűszerekkel

A megolvasztott vajon megpároljuk a fölaprított vöröshagymát, meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, az ömlesztett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borsóleves vajas galuskával
Borsóleves vajas galuskával

A megtisztított borsót 1 evőkanál olajon kb. 10 percig lefedve pároljuk. Ha a leve elpárolgott rászórunk ízlés szerint (kb.: 1 evőkanál) cukrot, majd kevergetve pirítjuk kb.: 1-2 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk