1 kis fej karfiol
1 szál fehérrépa
3szál sárgarépa
20dkg zöldborsó
1fej hagyma (egészben tesszük a levesbe, a végén ki lehet dobni, aki szereti meg is eheti. A levesnek mindenképpen jó ízt ad ;))
bors
ételízesítő
piros paprika
majoránna
15dkg csirkemáj
10dkg dw -50%os liszt vagy update1 liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban) (esetleg más ch csökkentett liszt, gluténmentes liszt, magliszt, ízlés szerint, a lényeg, hogy egészséges legyen és házi májgaluska :))
1db tojás
kicsi bors
petrezselyemzöld
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a borsó kivételével feltesszük főni a fűszerekkel. 20perc múlva hozzáadjuk a borsót is és együtt főzzük. Míg a zöldségek főnekA májat késsel szétkapargatjuk, majd összedolgozzuk a tojással. Hozzáadunk 2 púpos e.k. lisztet, összedolgozzuk vele, majd én a robotgép késes aprítójával kb. 1 percig simára, teljesen egyneműre dolgoztam. Ezután hozzáadtam a maradék lisztet, a borsot és a petrezselymet.
Mikor a zöldség már majdnem kész beleszaggattam, ugyan úgy, mint amikor nokedlit szaggatok. kb. 5-7 percig, végül meghintettem petrezselyemzölddel.
elkészítjük a galuskát:
1. A levest felforralom, beleteszem a kaffirleveleket, a felszeletelt galangagyökeret, a citromfüvet, és 10 percig halkan gyöngyözve főzöm. 2. A csirkét és a gombát felszeletelem...
Elkészítési idő:A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk. A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dins...
Elkészítési idő: 40 percA kelkáposztát csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát pucolás után apró kockára vágjuk és a zsiradékon kicsit megfonnyasztjuk,...
Elkészítési idő: