Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
krumpli (3-4 db)
liszt
3 pár jó virsli
zsír vagy olaj
őrölt bors
ízlés szerint majoranna

2 dl tejföl

Elkészítés:


A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá. Gyorsan elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Fontos, hogy csomómentes legyen. Hozzáadjuk a káposztát és a krumplit, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sóval, borssal és a majorannával ízesítjük. Amikor a káposzta és a krumpli már majdnem megpuhult, akkor tegyük bele a felkarikázott virslit. A végén a tejfölt keverjük ki egy kis vízzel, ha sűrűbbre akarjuk a levest, akkor egy kis liszttel. A habarást öntsük a levesbe, forraljunk egyet rajta, és már kész is.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mentás borsóleves ropogós baconnel
Mentás borsóleves ropogós baconnel

Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig. Adjunk a leveshez...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes karalábé krémleves
Tejszínes karalábé krémleves

A karalábét megpucoljuk, és felkockázzuk (én most a töltött karalábénál megmaradt "karalábébelet" használtam fel). A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a karalábét hozzáadjuk, és eg...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagyma Krémleves✓
Fokhagyma Krémleves✓

fokhagyma+vaj--fonnyasztom+liszt+vízzel felöntöm+húsleveskocka+fűszer+tejszín.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk