• 3 bő evőkanál olívaolaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 140 g medvehagyma
• 1 L víz
• 280 g burgonya (megtisztított, hámozott)
• 3 teáskanál só - tengeri
• 1 db leveskocka
• 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
• 2 púpozott evőkanál sajt - parmezán
• feketebors (őrölt)
1. Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra. Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát.
2. Tegyük rá a medvehagymát és az összetört fokhagymát, majd a víz felével kezdjük el párolni.A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
3. Tegyük a hagymákhoz, sózzuk meg, majd öntsük fel a maradék vízzel és addig főzzük, míg a burgonya puhára fő benne. Mikor a burgonya megpuhult, öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt és kicsit sűrítsük be.
4. A kész levest turmixgépbe öntve, vagy botmixerrel teljesen pürésítsük le és forrón tálaljuk.
Reszelt sajttal és/vagy levesgyönggyel a legfinomabb!
A zöldségeket összevágjuk, 1 evőkanál olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Ízlés szerint felengedjük vízzel, és tovább főzzük. Amikor a burgonya sz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket kisebb-nagyobb darabokra vágjuk. A kókuszzsírt megolvasztjuk belerakjuk a zöldségeket és az apróra metélt zeller- és petrezselyemzöldet. Pár percig dunsztoljuk. Ut...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű