menu

Családireceptkönyv.hu

Csorbaleves húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 személyre: 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 3-4 dl korpacibere, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl, só, lestyánlevél; a húsgombóchoz: 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 2 evőkanál rizs, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés:


1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kockára vágjuk.
2. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük benne a zöldségeket.
3. Felöntjük vízzel, megsózzuk és addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhára főnek.
4. A húsgombóchoz a darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk.
5. A masszából olajos kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.
6. Mikor a zöldségek majdnem puhák, beletesszük a a húsgombócokat és megfőzzük.
7. A lestyánlevelet megmossuk, apróra vágjuk és beletesszük a levesbe.
8. A korpaciberét beleöntjük a levesbe és felforraljuk, majd eloltjuk alatta a tűzet.
9. A tejfölt kikavarjuk a tojássárgájával.
10. A forró levesből merítőkanállal lassan felöntjük a tejfölös keveréket.
11. A tejfölös keveréket visszaöntjük a levesbe

Csorbaleves húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Harcsahalászlé (Hargitai György)
Harcsahalászlé (Hargitai György)

Ha csak pontyot kapunk, az sem baj, alaplének tökéletes! Kb. 6 liter vízbe feltesszük főni a megmosott, tisztított haldarabokat. Fejből a keserűfogat, a kopoltyút és a szemeket ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Lilakáposzta-krémleves mascarpone-vel és tepertővel
Lilakáposzta-krémleves mascarpone-vel és tepertővel

A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, a durvára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Rászórunk 40 dkg-t a káposztából, kevergetve felforrósítjuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros krumplileves vajgaluskával
Magyaros krumplileves vajgaluskával

Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymakarikát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Krémes burgonyaleves
Krémes burgonyaleves

Az újhagymát és a burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg. A hagymát karikázzuk fel, a burgonyát vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a hagymát. Adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk