Hozzávalók: 3 db birsalma, 2 dl tejszín, 2 db fahéjrúd, 6 szem szegfűszeg, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evőkanál étkezési keményítő, fél rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor, só.
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt reszeljük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vanília babbal. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki.
A szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Egy edényben a zsiradékot felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát és a hagymát. Beletesszük a felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom. Egy edényben vagy wok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűErős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közb...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű