Családireceptkönyv.hu

Lencseleves kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 vöröshagyma
1 sárgarépa
4 nagyobb burgonya
30 dkg lencse
1 szál csípős kolbász
só, bors
olaj

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a lencsét és felöntjük 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt, a répát belereszeljük és fűszerezzük. Fedő alatt lassú tűzön főzzük. Amikor félig megfőtt, a felkockázott burgonyát és a meghámozott, felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk. Készre főzzük, mielőtt tálalnánk, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.

Lencseleves kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Zöldborsókrémleves
Zöldborsókrémleves

A zöldborsót kibontjuk a hüvelyéből Ha mirelit zöldborsót használunk, ezt az időt megspórolhatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üve...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtkrémes gombaleves
Sajtkrémes gombaleves

megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomóme...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Böjti gyökérleves
Böjti gyökérleves

A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd 1-2 perc után a többi zöldséget. Kevergetve addig sütjük, amíg a zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk