1 vöröshagyma
1 sárgarépa
4 nagyobb burgonya
30 dkg lencse
1 szál csípős kolbász
só, bors
olaj
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a lencsét és felöntjük 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt, a répát belereszeljük és fűszerezzük. Fedő alatt lassú tűzön főzzük. Amikor félig megfőtt, a felkockázott burgonyát és a meghámozott, felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk. Készre főzzük, mielőtt tálalnánk, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.
Tüdőt szívet szalonnát megdaráljuk, a fűszerekkel ízesítjük, majd rizzsel és nyers tojással összegyúrjuk. Tojáshéjakba töltjük felöltjük vízzel kockázott krumplit is teszünk a lébe...
Elkészítési idő: ??? Nehézség: KönnyűA kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, amikor kezd egy kevés színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpapri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes