1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
80 dkg hámozott paradicsom (2 konzerv)
só, bors
2-3 ág friss kakukkfű
4-5 levél bazsalikom
1 kk szárított oregánó
10 dkg mini mozzarellagolyó
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
Mikor megpuhult zöldség keverjük hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval. Öntsük fel egy liter vízzel és forraljuk össze a levest.
Tálaláskor ízesítsük a friss bazsalikomlevéllel és tegyük a tetejére a mozzarellagolyókat.
A burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. A főzőlevet félretesszük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi li...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA megmosott húst hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöngyözzön kb 1 órát főzzü...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A répákat, a zellergumót és a karalábét 1cm-es kockákra vágjuk.A hagymát felaprítjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük az 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű