50 dkg burgonya
25 dkg alma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl habtejszín
1.3 l zöldség alaplé (kockából is jó)
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
25 dkg bacon (felkockázva)
A hagymát apróra vágjuk és a felolvasztott vajon megpirítjuk.
Rádobjuk a felkockázott krumplit és almát, és 5-10 percig dinszteljük.
Felöntjük az alaplével és 20 percig - a krumpli puhulásáig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük annyira, amennyire szeretnénk, majd beleöntjük a tejszínt is.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Kockára vágott és megpirított szalonnakockákkal valamint petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Zsiradékot forrósítok, majd 1/2 mokkáskanál köménymagot kipattogtatok rajta félreveszem a tűzről és hozzáadok egy jó nagy fej apróra vágott hagymát 2-3 gerezd fokhagymát és megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott cé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpárolom a megpucolt, feldarabolt gombát, amikor félig puha, hozzáadom a tisztított, darabolt sárgarépát, itt a maradék pár szem borsót. Sózom, adok hozzá őrölt fekete és fehérbo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű