menu

Családireceptkönyv.hu

Marokkoi csicseriborso leves--Matyi Éva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek olivaolaj
1 voroshagyma
2 kozepes meretu repa
2 zellerszal vagy level helyette
2 cikk fokhagyma
1/4 kaliforniai paprika piros, vagy sarga
2 es fel liter zoldsegalaple vagy husleves
1 kicsi doboz Mutti paradicsom aprora vagva vagy turmixolva
(persze mas marka is tokeletes lesz, en ezt hasznaltam azert irtam)
2 ek suritett paradicsom
1 kicsi doboz csicseriborso
1 kk romai komeny,
1/2 kk reszelt gyomber (vagy ket csipet gyomber por)
1 csipet fahej (elhagyhato de nem erdemes) nem kell felni nem is erezni a fahej izet de a tobbi fuszerrel egyutt csodas izt ad a levesnek.
1/2 kk chilipehely vagy aki nem szeretne csiposre kesziteni az tegyen bele edes fuszerpaprika pelyhet. Ha az sincs akkor rendes edespaprikaport.
so es bors izles szerint.
2 mangoldlevel csak a zold resze, durvara vagva, 2 marek spenot level, ha kicsik egeszben ,ha nagyok akkor szettepve .
1 fel marek koriander
citromszeletek a talalashoz es 1 ek citromle a levesbe.

Elkészítés:


A hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket ngyobb darabokra tepjuk , a mangold levelek zoldjet durvara vagjuk.

Az olajat megmelegitjuk, beletesszuk a finomra vagott hagymat es a kockara vagott repat. 4-5 perc mulva hozzaadjuk a fokhagymat es a paprikat. Egyutt dinsztelodik meg 1-2 percet, majd hozzaadjuk a zoldsegalaplevet es a tobbi hozzavalot fuszerek paradicsom csicseriborso stb, kiveve a zold leveleket , a koriandert es a citromot. Addig fozzuk mig minden zoldegunk kelloen megpuhult. Beallitjuk az izeket es ha izlesunknek megfeleloen fuszeres, akkor hozzaadjuk a mangold levelet es a spenot levelet . Egyet kettot kavarunk rajta es levesszuk a tuzrol. Beleszorjuk a koriander levelet. A levesbe 1 ek citromlevet teszunk, vagy tetszes szerint talalasnal a tanyerba. Jo etvagyat!! Szivesen veszem a visszajelzeseket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Citromfüves póréhagyma krémleves
Citromfüves póréhagyma krémleves

Előkészületek A póréhagyma végét levágjuk, hosszában félbevágjuk, alaposan átmossuk, majd felszeleteljük. Újra átmossuk, lecsurgatjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A citromfű külső...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből
Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből

A szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkehúsleves
Csirkehúsleves

Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsiradékot, a csirkealkatrészeket mindegyik felükön alaposan lepirítjuk, majd félretesszük őket. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva a lábasba...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kardamomos almakrémleves
Kardamomos almakrémleves

Egy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk