2 ek olivaolaj
1 voroshagyma
2 kozepes meretu repa
2 zellerszal vagy level helyette
2 cikk fokhagyma
1/4 kaliforniai paprika piros, vagy sarga
2 es fel liter zoldsegalaple vagy husleves
1 kicsi doboz Mutti paradicsom aprora vagva vagy turmixolva
(persze mas marka is tokeletes lesz, en ezt hasznaltam azert irtam)
2 ek suritett paradicsom
1 kicsi doboz csicseriborso
1 kk romai komeny,
1/2 kk reszelt gyomber (vagy ket csipet gyomber por)
1 csipet fahej (elhagyhato de nem erdemes) nem kell felni nem is erezni a fahej izet de a tobbi fuszerrel egyutt csodas izt ad a levesnek.
1/2 kk chilipehely vagy aki nem szeretne csiposre kesziteni az tegyen bele edes fuszerpaprika pelyhet. Ha az sincs akkor rendes edespaprikaport.
so es bors izles szerint.
2 mangoldlevel csak a zold resze, durvara vagva, 2 marek spenot level, ha kicsik egeszben ,ha nagyok akkor szettepve .
1 fel marek koriander
citromszeletek a talalashoz es 1 ek citromle a levesbe.
A hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket ngyobb darabokra tepjuk , a mangold levelek zoldjet durvara vagjuk.
Az olajat megmelegitjuk, beletesszuk a finomra vagott hagymat es a kockara vagott repat. 4-5 perc mulva hozzaadjuk a fokhagymat es a paprikat. Egyutt dinsztelodik meg 1-2 percet, majd hozzaadjuk a zoldsegalaplevet es a tobbi hozzavalot fuszerek paradicsom csicseriborso stb, kiveve a zold leveleket , a koriandert es a citromot. Addig fozzuk mig minden zoldegunk kelloen megpuhult. Beallitjuk az izeket es ha izlesunknek megfeleloen fuszeres, akkor hozzaadjuk a mangold levelet es a spenot levelet . Egyet kettot kavarunk rajta es levesszuk a tuzrol. Beleszorjuk a koriander levelet. A levesbe 1 ek citromlevet teszunk, vagy tetszes szerint talalasnal a tanyerba. Jo etvagyat!! Szivesen veszem a visszajelzeseket.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, fokhagymát, burgonyát felkockázzuk, a paszternákot vékonyan felszeleteljük és a vajon elkezdjük őket dinsztelni. A zöldségeket sózzuk, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, besózzuk, majd állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Mielőtt elkezdene lepirulni, beledobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Ezzel csak addig pirítjuk, amíg a fokhagyma ill...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1A zöldségeket megpucoljuk, tetszőlegesen feldaraboljuk, megmossuk. Lebbencsleves recept 2A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű