2 ek olivaolaj
1 voroshagyma
2 kozepes meretu repa
2 zellerszal vagy level helyette
2 cikk fokhagyma
1/4 kaliforniai paprika piros, vagy sarga
2 es fel liter zoldsegalaple vagy husleves
1 kicsi doboz Mutti paradicsom aprora vagva vagy turmixolva
(persze mas marka is tokeletes lesz, en ezt hasznaltam azert irtam)
2 ek suritett paradicsom
1 kicsi doboz csicseriborso
1 kk romai komeny,
1/2 kk reszelt gyomber (vagy ket csipet gyomber por)
1 csipet fahej (elhagyhato de nem erdemes) nem kell felni nem is erezni a fahej izet de a tobbi fuszerrel egyutt csodas izt ad a levesnek.
1/2 kk chilipehely vagy aki nem szeretne csiposre kesziteni az tegyen bele edes fuszerpaprika pelyhet. Ha az sincs akkor rendes edespaprikaport.
so es bors izles szerint.
2 mangoldlevel csak a zold resze, durvara vagva, 2 marek spenot level, ha kicsik egeszben ,ha nagyok akkor szettepve .
1 fel marek koriander
citromszeletek a talalashoz es 1 ek citromle a levesbe.
A hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket ngyobb darabokra tepjuk , a mangold levelek zoldjet durvara vagjuk.
Az olajat megmelegitjuk, beletesszuk a finomra vagott hagymat es a kockara vagott repat. 4-5 perc mulva hozzaadjuk a fokhagymat es a paprikat. Egyutt dinsztelodik meg 1-2 percet, majd hozzaadjuk a zoldsegalaplevet es a tobbi hozzavalot fuszerek paradicsom csicseriborso stb, kiveve a zold leveleket , a koriandert es a citromot. Addig fozzuk mig minden zoldegunk kelloen megpuhult. Beallitjuk az izeket es ha izlesunknek megfeleloen fuszeres, akkor hozzaadjuk a mangold levelet es a spenot levelet . Egyet kettot kavarunk rajta es levesszuk a tuzrol. Beleszorjuk a koriander levelet. A levesbe 1 ek citromlevet teszunk, vagy tetszes szerint talalasnal a tanyerba. Jo etvagyat!! Szivesen veszem a visszajelzeseket.
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gulyáshoz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot és a paprikát szintén apró kockákra vágom, a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen. Kevés olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát egészen apróra vágjuk és kevés zsíron megfonnyasztjuk A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst,egy kicsit pirítjuk majd kb. 1,5 liter vízzel felöntjük beled...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű