Családireceptkönyv.hu

Borjú húsleves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg borjúhús
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kis db kelkáposzta
5 nagy db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
4 szál petrezselyem
1 kis db zeller
2 db zellerlevél
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
4 db borókabogyó
1 teáskanál fekete bors (szemes)
só ízlés szerint
1 kávéskanál sáfrányos szeklice
1 közepes db hegyes erős paprika (opcionális)
2.5 l víz

Elkészítés:


A húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját.
A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon.
Ha a hagyma kész, a levesbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, bepakoljuk a tisztított zöldségeket, és ha felforrt, kis lángra tesszük, hogy csak gyöngyözve főjön.
Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a zöldséget, leszűrjük a levest.
Kifőtt levestésztával kínáljuk.

Borjú húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Köményes rántott leves
Köményes rántott leves

A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonnal mehe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Gomba leves
Gomba leves

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük. A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-tárkonyos csirkemell raguleves
Tejszínes-tárkonyos csirkemell raguleves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt , zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 perci...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Bableves füstölt hússal
Bableves füstölt hússal

Áztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal. Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk