1 kg borjúhús
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kis db kelkáposzta
5 nagy db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
4 szál petrezselyem
1 kis db zeller
2 db zellerlevél
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
4 db borókabogyó
1 teáskanál fekete bors (szemes)
só ízlés szerint
1 kávéskanál sáfrányos szeklice
1 közepes db hegyes erős paprika (opcionális)
2.5 l víz
A húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját.
A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon.
Ha a hagyma kész, a levesbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, bepakoljuk a tisztított zöldségeket, és ha felforrt, kis lángra tesszük, hogy csak gyöngyözve főjön.
Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a zöldséget, leszűrjük a levest.
Kifőtt levestésztával kínáljuk.
A brokkolit szedjük rózsáira, a zsenge szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra....
Elkészítési idő:A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük. A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel. Mikor már üvegesre...
Elkészítési idő:1. A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. 2. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk...
Elkészítési idő: 195 percKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: 50 perc