Családireceptkönyv.hu

Borjú húsleves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg borjúhús
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kis db kelkáposzta
5 nagy db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
4 szál petrezselyem
1 kis db zeller
2 db zellerlevél
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
4 db borókabogyó
1 teáskanál fekete bors (szemes)
só ízlés szerint
1 kávéskanál sáfrányos szeklice
1 közepes db hegyes erős paprika (opcionális)
2.5 l víz

Elkészítés:


A húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját.
A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon.
Ha a hagyma kész, a levesbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, bepakoljuk a tisztított zöldségeket, és ha felforrt, kis lángra tesszük, hogy csak gyöngyözve főjön.
Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a zöldséget, leszűrjük a levest.
Kifőtt levestésztával kínáljuk.

Borjú húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös gombalebes II.
Tejfölös gombalebes II.

A hagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd a gombát rátéve, kicsit megsózzuk. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután a tűzről lehúzva...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Sültpaprikás karalábé-krémleves
Sültpaprikás karalábé-krémleves

A sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra. Tegyük be a paprikákat és süssük őket szenesre. Kb. 25-30 perc. Ilyenkor érdemes többet sütni, mert a belőle készült krém hetekig elál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kati kukoricás levese
Kati kukoricás levese

a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kb. 1 liter sóval és fehérborssal ízesített vízben félig megfőzzük. hozzáadjuk a kukoricát és a borsót a levével együtt, ha megfőtt hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk