Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 vékony szelet csemege szalonna
1/2 kg sertéslapocka
30 dkg erdei gomba
3 db répa
2 db fehérrépa
pirospaprika
bors
1 kiskanál pirosarany
Hirdetés
1 kiskanál gulyáskrémételízesítő
sűrített paradicsom ( nyáron paradicsom és paprika )
1 kis doboz tejföl
2 csapott evőkanál liszt
1 tojásból Csipetke
1/2 csokor petrezselyem
A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és sűrített paradicsomot. Kb. 25 percet főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Ha a hús félig puha, akkor hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a felszeletelt gombát, ha szükséges felöntöm még vízzel. Így együtt addig főzöm, míg a hús és a zöldség is megpuhul. A levest egy kis pohár tejfölbe kevert liszttel behabarom, majd bele rakom a csipetkét is. Kis borssal meghintem, és vágott petrezselyem zölddel ízesítem.
A ghee-n megpirítjuk kicsit a lisztet. Rögtön beleöntjük a paradicsomot, majd még a vizet és a cukrot, felforraljuk és kész.
Elkészítési idő:A sóska szárát eltávolítjuk, majd jól megmossuk. 1 cm-es kockákra vágjuk. A fazékba kis olajat teszünk és rászórjuk a sóskát. Állandó kevergetés mellett addig pároljuk, míg elfő a...
Elkészítési idő:Előző este beáztatjuk hideg vízbe a megtisztított füstölt (házi !) csülköt, és külön tálba az átválogatott száraz babot. Másnap reggel feltesszük főni a kettévágott csülköt a vörö...
Elkészítési idő: 80 perc