menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Elk. idő: kb. 3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csirkemell-csont, csirkeaprólék
3-4 közepes sárgarépa
1 petrezselyem
1 kis darab zeller
1/2 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 zöldpaprika
egyéb zöldség, ha van: pl. karfiolrózsa, kelkáposztalevél stb.
2-3 szál petrezselyem-zöld
10-15 szem szemesbors
2 evőkanál só
3 evőkanál vegeta

Elkészítés:


A megmosott húst, csontot hideg vízben felrakom főni, a 2 evőkanál sót hozzáadom. (A víz kb. a fazék feléig ér). Ha felforr, szűrőkanállal leszedem a habot.
Ezután hozzáadom a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket, a borsot és a vegetát és teljesen felöntöm hideg vízzel.
Kb. 2 óráig főzöm, közben időnként pótolom az elforrt levet.
Amikor megfőtt, leszűröm, belefőzöm a kiválasztott levestésztát. A főtt zöldségeket és a húst-csontokat külön tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A leves befőzésénél célszerű csak a lé egy részét befőzni, tészta nélkül tovább eláll. Egy nagy fazék leves napokra elegendő.

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gizella
Magyaros zöldbableves
Magyaros zöldbableves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba lestyánnal
Csorba lestyánnal

Csorba 1: két személyre nem tudok adagot , kb 4 személy amit írok kb 30 dkg pulyka vagy disznó hús- bármi, csülökhús, dagadó (olcsóbb is lehet, ha szép)esetleg comb szépen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Zöldségkrémleves feta sajttal
Zöldségkrémleves feta sajttal

Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és rögtön utána a pirospaprikát. Gyorsan ráöntjük a felkockázott paradicsomokat, hogy le ne égjen a pirospaprika...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi paraszt csorba disznóhússal
Erdélyi paraszt csorba disznóhússal

A húst egy fazékban 3 liter hideg vízben odatesszük főni egy kevés sóval , ha felhabzik a habját leszedjük . A hagymát lapítón apró kockákra vágjuk , egy kiseb lábasban 2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk