2 csirkemell-csont, csirkeaprólék
3-4 közepes sárgarépa
1 petrezselyem
1 kis darab zeller
1/2 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 zöldpaprika
egyéb zöldség, ha van: pl. karfiolrózsa, kelkáposztalevél stb.
2-3 szál petrezselyem-zöld
10-15 szem szemesbors
2 evőkanál só
3 evőkanál vegeta
A megmosott húst, csontot hideg vízben felrakom főni, a 2 evőkanál sót hozzáadom. (A víz kb. a fazék feléig ér). Ha felforr, szűrőkanállal leszedem a habot.
Ezután hozzáadom a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket, a borsot és a vegetát és teljesen felöntöm hideg vízzel.
Kb. 2 óráig főzöm, közben időnként pótolom az elforrt levet.
Amikor megfőtt, leszűröm, belefőzöm a kiválasztott levestésztát. A főtt zöldségeket és a húst-csontokat külön tálalom.
A leves befőzésénél célszerű csak a lé egy részét befőzni, tészta nélkül tovább eláll. Egy nagy fazék leves napokra elegendő.
A sertéscombot feldaraboltam, kevés olajon apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem. Rátettem a húst, húsleveskockát, fokhagymát reszelve, sót, ételízesítőt. Fedő alatt félkészre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfeltesszük főni a csirkehúst az egészben hagyott hagymával és fokhagymával a zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk, kevés olajon 5 percig kevergetjük amikor a hús félig meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd liszttel megszórjuk felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. Amikor má puha akkor pép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zellert szeletelem, kb. 1x1 cm-es kockákra darabolom, a hagymákat aprítom. A felhevített olajban a zellerkockákat magas hőfokon kb. 5 percig kevergetve dinsztel...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű