Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Elk. idő: kb. 3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csirkemell-csont, csirkeaprólék
3-4 közepes sárgarépa
1 petrezselyem
1 kis darab zeller
1/2 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 zöldpaprika
egyéb zöldség, ha van: pl. karfiolrózsa, kelkáposztalevél stb.
2-3 szál petrezselyem-zöld
10-15 szem szemesbors
2 evőkanál só
3 evőkanál vegeta

Elkészítés:


A megmosott húst, csontot hideg vízben felrakom főni, a 2 evőkanál sót hozzáadom. (A víz kb. a fazék feléig ér). Ha felforr, szűrőkanállal leszedem a habot.
Ezután hozzáadom a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket, a borsot és a vegetát és teljesen felöntöm hideg vízzel.
Kb. 2 óráig főzöm, közben időnként pótolom az elforrt levet.
Amikor megfőtt, leszűröm, belefőzöm a kiválasztott levestésztát. A főtt zöldségeket és a húst-csontokat külön tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A leves befőzésénél célszerű csak a lé egy részét befőzni, tészta nélkül tovább eláll. Egy nagy fazék leves napokra elegendő.

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eva
Tttzzzzzzzzz
Tttzzzzzzzzz

Zzzzuuuuu

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Húsleves
Húsleves

A húsokat megmosom, majd hideg vízzel felöntöm úgy, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje a víz a húst. Felteszem főni. Ahogy kezd forrni, egy szűrőkanállal leszedni a habot a leves tetejérő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bableves magyarosan
Bableves magyarosan

A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Legényfogó leves Judit módra
Legényfogó leves Judit módra

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vágott husokat , felöntöm másfél liter alaplével, sózom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk