Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb kelkáposzta
2 sárgarépa
1 zöldség
1 zeller
3 krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 pár virsli
2 dl tejföl
1 tk liszt
pirospaprika

ételízesítő
majoránna
köménymag
szerecsendió
olívaolaj

Elkészítés:


A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel.

Egy fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.

Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, a zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig pároljuk.

Ezután tegyük hozzá a kelkáposztát, és addig pároljuk, míg a káposzta kicsit összeesik, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy alaposan ellepje.
Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit.

Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak, szórjuk meg a leves tetejét pirospaprikával, majd tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük még pár percig.

Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, egy kevés levessel, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd forraljuk ki. Pár percig még főzzük, majd zárjuk el alatta a gázt.

Tálalhatjuk rögtön forrón, vagy éppen langyosra hűtve.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú káposztás bableves
Savanyú káposztás bableves

A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát vékonyra kari...

Elkészítési idő: 120 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilona
Magyaros burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az igazi bográcsgulyás
Az igazi bográcsgulyás

A sertés zsiradékot egy nagyobb lábasba tesszük, és amíg az felolvad, addig felvágjuk a hagymát - szükségtelen finomra aprítani, mert úgyis szét fog főni. Mehet a lábosba, majd meg...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - zöldség
Alaplé - zöldség

Egy nagy fazekat félig megrakunk megtisztított és durva darabokra vágott zöldségekkel (a paradicsomot és fokhagymát egészben hagyjuk). (Mennyiségeket szándékosan nem tüntet...

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk