30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.
A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.
A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk kockákra. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk össze. Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk rajta a hagymát üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Puhítsuk kb. 5 percig 1,5 ek.olajon és 1 ek. margarinon a felkockázott hagymát, majd dobjuk hozzá a zöldségeket. Kb.10 percig süssük együtt őket. Ez után jöhet az alaplé – ebben...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz