Családireceptkönyv.hu

Bugaci húsgombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés:



A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.

Bugaci húsgombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk kockákra. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk össze. Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk rajta a hagymát üveg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Bableves füstölt oldalassal
Bableves füstölt oldalassal

A babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rokfortos zellerkrémleves
Rokfortos zellerkrémleves

A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ditta
Zellerkrémleves almával
Zellerkrémleves almával

- Puhítsuk kb. 5 percig 1,5 ek.olajon és 1 ek. margarinon a felkockázott hagymát, majd dobjuk hozzá a zöldségeket. Kb.10 percig süssük együtt őket. Ez után jöhet az alaplé – ebben...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk