Családireceptkönyv.hu

Bugaci húsgombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés:



A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes-gyömbéres almakrémleves
Mézes-gyömbéres almakrémleves

Az almákat megmossuk, meghámozva negyedekbe vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hideg sárgarépa-krémleves
Hideg sárgarépa-krémleves

A sárgarépát megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A csillagánizzsal ízesítve puhára főzzük a tejben és a tejszínben. A tűzről levéve eltávolítjuk a csillagánizst, ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hal - Dunai halászlé - OK
Hal - Dunai halászlé - OK

1. Az apróra vágott hagymát a bográcsban 1 liter vízben félóra hosszat főzöm. 2. Beleteszem a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. 3. Megpaprikázom, sózom, annyi ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-tejfölös karalábéleves
Tárkonyos-tejfölös karalábéleves

Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket. 30 perc párolás után meghintjük a liszttel, amivel pirítjuk 1 percig. Felöntjük ke...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk