menu

Családireceptkönyv.hu

Bugaci húsgombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés:



A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zeller krémleves
Zeller krémleves

A zellert és a kruplit megfőzzük ételízesítős vízben. Ha megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk, tejszínnel (növényi is lehet) vagy tejföllel sűrítjük, a végén fűszerezzük fehérbors...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges zöldborsó leves
Zöldséges zöldborsó leves

A hagymàt megpucolom kockára vágom ,olajom dinsztelem.A répát,fehérrépát,karalábét kockázom és a ledinsztelt hagymához adom a borsóval együtt és együtt dinsztelem,fűszerezem és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Cseresznyeleves
Cseresznyeleves

a cseresznyét megtisztítjuk a szárától, megmossuk a fahéjat, szegfűszeget 4-5 percig főzzük, ezután kihalásszuk a vízből, abba beleöntjük a cukrot és a cseresznyét, pár percig gye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves daragaluskával
Borsóleves daragaluskával

A répákat kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel. Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót le...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk