Családireceptkönyv.hu

Nyírségi gombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg borjú lapocka /lehet sertés,csirke vagy pulyka is/
2 szál sárgarépa
2 szál gyökér /fehérrépa/
15 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
15 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
petrezselyem zöld
5 dkg vaj
1 db citrom leve
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 ek finom liszt
ételízesítő

őrölt fehér bors
A gombóchoz:
30 dkg burgonya
1 db tojás
10 dkg finom liszt

petrezselyem zöld

Elkészítés:


A húst ,gombát és a zöldségeket kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. A vajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, fehér borssal, ételízesítővel. Közben elkészítjük a gombócokat. A burgonyát áttörjük krumplinyomón, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, petrezselyemzöldet és összedolgozzuk. Ha a hús megpuhult vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a forrásban lévő leveshez adjuk. Ha a gombóc is megpuhult /kb 8-10 perc/, liszttel elkevert főzőtejszínnel behabarjuk. Ha újraforrt, beleöntjük a citrom levét. Tovább forralni már nem kell!Aki szereti csipetnyi tárkonyt is tehet bele

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Egyszerű tárkonyoscsirkeragu leves
Egyszerű tárkonyoscsirkeragu leves

A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
HÚSLEVES
HÚSLEVES

A sertes csontot beaztatom. A zoldsegeket megtisztitom, es felbe vagom. Egy fazekban beleteszem a csontot, a zoldsegeket es fuszerezem, so, bors egeszben. Nagy tuzon felforralom...

Elkészítési idő: 2-3 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nóra
Húsleves
Húsleves

A húst megmosom majd egy nagy fazékba belarakom és hideg vízben felteszem még a fűszerek nélkül főzni. Amint felforrt szűrőkanállal leszedem róla a habot és lassú tűzön tovább fűzö...

Elkészítési idő: 3 - 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Eredeti korhelyleves
Eredeti korhelyleves

4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk,...

Elkészítési idő: 80 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk