Családireceptkönyv.hu

Húsos-boros káposzta


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 8 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
30 dkg pulykacomb filé
20 dkg füstölt sonka
10 dkg füstölt kolbász
30 dkg burgonya
15 dkg póréhagyma
15 dkg sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2-3 zeller levél
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

morzsolt tárkony
3 dl száraz fehérbor

Elkészítés:


A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset, mert abból a végén még ízlés szerint tehetünk. Utána ráöntjük a jól kimosott és kicsavart káposztát, a felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát valamint a zeller zöldet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy egy újnyira lepje el. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben 3-4-szer megkeverjük,hogy véletlenül se piruljon le.
Utána hozzátesszük a felaprított sárgarépát, burgonyát és felengedjük a borral. Továbbra is fedő alatt addig főzzük, amíg, a benne lévők megpuhulnak. A végén a lisztből és tejfölből kikevert habarást beleöntjük és összeforraljuk.

Húsos-boros káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jada
Tojásleves (csurgatott)
Tojásleves (csurgatott)

Zsiradékba tesszük a csapott evőkanál egész köménymagot. (az őrölt köményt később kell, ha azzal csinálod) Várni kell vele míg a hevített zsiradékon kicsit kipattog. Ezután...

Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Karácsonyi káposztaleves
Karácsonyi káposztaleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Húsos-paradicsomos káposztaleves
Húsos-paradicsomos káposztaleves

1. A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, 1 ek. felhevített olajban fehéredésig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egyik fej meghámozott hagym...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos burgonyakrémleves
Sajtos burgonyakrémleves

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk