Családireceptkönyv.hu

Húsos-boros káposzta


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 8 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
30 dkg pulykacomb filé
20 dkg füstölt sonka
10 dkg füstölt kolbász
30 dkg burgonya
15 dkg póréhagyma
15 dkg sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2-3 zeller levél
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

morzsolt tárkony
3 dl száraz fehérbor

Elkészítés:


A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset, mert abból a végén még ízlés szerint tehetünk. Utána ráöntjük a jól kimosott és kicsavart káposztát, a felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát valamint a zeller zöldet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy egy újnyira lepje el. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben 3-4-szer megkeverjük,hogy véletlenül se piruljon le.
Utána hozzátesszük a felaprított sárgarépát, burgonyát és felengedjük a borral. Továbbra is fedő alatt addig főzzük, amíg, a benne lévők megpuhulnak. A végén a lisztből és tejfölből kikevert habarást beleöntjük és összeforraljuk.

Húsos-boros káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejszínes,citromos gombaleves
Tejszínes,citromos gombaleves

A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pandúrgulyás
Pandúrgulyás

1. A zsíron dinszteljük meg az egyik apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma már puha, tegyük hozzá az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot. 2. Adjuk hozzá a húst is, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isteni finom marhahús leves
Isteni finom marhahús leves

A velős csontos húst oda tesszük vízbe főni .Miután felfőtt nagyon kicsi lángon 2 órát főzzük.Közben a habját leszedjük,hogy a leves tiszta legyen.Beletesszük a megtisztított ,feld...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk