menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymakrém leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 fej vöröshagyma
1 kis tejföl
1 evőkanál liszt
8 szelet kenyér
reszelt sajt

Elkészítés:


Olajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd leturmixoljuk.
Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük: só, bors, vegeta, szerecsendió.
A lisztet kikeverem a tejföllel majd berántom vele a levest.
Pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Timi
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves

Apróra vágott hagymát párolunk olajon, aztán rátesszük a gombaszeleteket, ezt is megpároljuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük ételízesitővel, vagy leveskockával, só, bors, pirospaprika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édeskáposzta leves
Édeskáposzta leves

A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Kevés oliva olajos sós vízben puhára fözzük a brokkolit. Miután megfőtt össze turmixoljuk majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát, mustárt, borsot, tejet és a lisztet tejszínnel be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös tarhonyaleves
Csülkös tarhonyaleves

Az olajon a tarhonyát sűrűn kevergetve közepesen barnára pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot. Erre rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd jöhet a zöldpaprika, ezt is...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk