1 kg levesnek való marhahús
5 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 karalabé
1 zeller
5 db krumpli
hagyma
só, vegeta
A húst alaposan megmosom és bőséges vízzel felteszem főzni. Amikor elkezd forrni a fedőt leveszem és a tetején lévő habot egy külön edénybe kanalazom (azért fontos, mert így lesz szép sárga színe lesz a levesnek és nem zavaros).
Ha az összes habot leszedtem tetejéről beleteszem a hagymát majd sózom, és szórok bele egy kis ételízesítőt is. Körülbelül 30 percig főzöm így.
Közben megpucolom a zöldségeket: a fehérrépát csak félbe vágom, a sárgarépát negyedelem, a zellert és a karalábét szintén.
Ezzel addig főzöm a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beleteszem a megpucolt krumplit. Ha a krumpli is megfő akkor már csak a tésztát (cérnametélt) kell kifőzni egy külön edényben és lehet is tálalni.
Jó étvágyat!
Húsleves, ennyi
A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, kockára vágott krumplit és a kukoricát. Beletesszük a babért, kakukkfüvet, a halat, leveskockát és forrásig hevítem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézElkészítése: A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű