1 kg levesnek való marhahús
5 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 karalabé
1 zeller
5 db krumpli
hagyma
só, vegeta
A húst alaposan megmosom és bőséges vízzel felteszem főzni. Amikor elkezd forrni a fedőt leveszem és a tetején lévő habot egy külön edénybe kanalazom (azért fontos, mert így lesz szép sárga színe lesz a levesnek és nem zavaros).
Ha az összes habot leszedtem tetejéről beleteszem a hagymát majd sózom, és szórok bele egy kis ételízesítőt is. Körülbelül 30 percig főzöm így.
Közben megpucolom a zöldségeket: a fehérrépát csak félbe vágom, a sárgarépát negyedelem, a zellert és a karalábét szintén.
Ezzel addig főzöm a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beleteszem a megpucolt krumplit. Ha a krumpli is megfő akkor már csak a tésztát (cérnametélt) kell kifőzni egy külön edényben és lehet is tálalni.
Jó étvágyat!
Húsleves, ennyi
Elkészítése: Kis olajon megpárolom a gombát és a vöröshagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet. Karikákra vágom a fehér és sárgarépát és azt is hozzáadom, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket. Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük. A végé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves alaplével felöntjük, ( vagy vízze...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, bele rakjuk a húsleveskockát, hogy feloldódjon, majd belerakjuk a tömlős sajtot és a reszelt sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk. A tejföllel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű