3 doboz kukorica
1 doboz /500 gr./ főzőtejszín (250.-Ft körül van a Pennyben) ott a legolcsóbb
1 db hagyma (közepes)
1 teáskanál (lapos) pirospaprika
Ételízesítő (ízlés szerint)
Só
Sajt (reszelt)
Kenyér pirítani (kocka, szendvicskenyér a legjobb erre)
Zöld hegyes erős paprika
Apró kockára felaprítom az 1 db hagymát, fonnyasztom, majd hozzáadom a 3 doboz kukoricát, ételízesítőt, pirospaprikát. Összekeverem (nem kell levenni a tűzről) és felengedem kb. 2 bögre vízzel és a főzőtejszínnel. Most még adok hozzá annyi vizet, amennyi levest akarok csinálni. Forralom az egészet addig, amíg a habja egy kicsit el nem tűnik. Szoktam fújni keverés közben, így előbb eltűnik a hab. Kb. 5 percig kell főzni és készen van. Ha kell, még utána sózom.
Pirított kenyérrel és reszelt sajttal kínálom, ill. aki szereti, annak adok hozzá csípős paprikát.
A fokhagymákat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Közepes méretű lábasban a vajat felhevítjűk, és hozzáadjuk a felaprított fokhagyma felét a fűszerekkel együtt. Mikor kicsi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA meghámozott, egész fokhagymagerezdeket szegfűszeggel és zsályával fűszerezett levesben forrald fel, majd mérsékelt tűzön lefedve főzd kb. 20 percig. A megfőtt levest egy szűrőn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagymapréselőn áttörjük őket. Egy fazékban, 2-3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a fokhagymákat, majd rászórunk 3 evőkanál lisztet, végül felön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű