1 kisebb fej brokkoli és karfiol fele
2 db sárgarépa
2 szelet zeller
1 fehérrépa
Fél fej karalábé
3-4 fej gomba
1 hagyma
30 dkg csirkemell/darált hús
só, bors, tárkony
1 db zöldségleves kocka
1 nagy evőkanál vegakrém/tejföl
friss petrezselyem
A hagyományos tárkonyos raguleves mindig is a kedvencem volt. Így hát elkészítettem annak egészséges változatát. Egy fél fej vöröshagymát (ha túl kicsi akkor egy egészet) felaprítottam, a sárgarépát, fehérrépát felkarikáztam, a többi zöldséget felkockáztam, brokkolit és karfiolt rózsáira szedtem, ha túl nagy volt azokat is megfeleztem. 1 evőkanál olívaolajon feltettem dinsztelni a zöldségeket, kis sóval, borssal, tárkonnyal ízesítettem. Felöntöttem annyi hideg vízzel, hogy ellepje.Ment bele egy leveskocka. Puhára főztem. Kóstolgatni érdemes, ha még só hiányzik, vagy erősebben kedveljük a tárkonyt, akkor érdemes pótolni. Amikor puhára főtt minden, akkor a levesből kivett kevés lével elkevert vegakrémet/tejfölt kikeverjük és hozzáöntjük a leveshez. Épp csak összeforraljuk és kész is.
Amennyiben hússal szeretnénk elkészíteni, akkor az első lépés, hogy az olajon a kockára vágott húst pirítjuk le, majd megy bele minden zöldség. Ha húsgombóccal szeretnénk készíteni, akkor a darált húst ízesítjük a felaprított hagyma másik felével, kis fokhagyma, só, bors, petrezselyemzölddel jól összedolgozzuk. Egy külön edényben melegítünk vizet, abba egy leveskocka, és a nem lobogó de forró vízbe kerülnek a húsgombócok. Kb fél óra-40 percig főzzük, attól függően, hogy milyen nagy gombócokat készítettünk.
A tököt megpucolni, összekockázni. Annyi vízben feltenni főzni, hogy éppen ellepje.Gyorsan fől. Főzés után a levet öntsd le róla, turmixold össze. Húsleves kockát, kevés fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, zöldséget, hagymát megpucolom. 1.5 dl vízbe rakom, hozzáadom a 2 db leveskockát és puhára főzöm. Közben elkészítem a rántást, egy kicsi olajba rakok 4 gerezd áttört fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon megpirítom a zsemlemorzsát. A karfiolt nagyobb rózsákra bontva sós vízben megfőzöm. A lecsöpögtetett karfiolt finoman megszórom morzsával, és egy kevés tejfölt kínálok mell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk és felforrósítjuk. 2. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, kissé megsózzuk és lepirítjuk. 3. Ezután hozzáadjuk a megmosott és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű