menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos raguleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fej brokkoli és karfiol fele
2 db sárgarépa
2 szelet zeller
1 fehérrépa
Fél fej karalábé
3-4 fej gomba
1 hagyma
30 dkg csirkemell/darált hús
só, bors, tárkony
1 db zöldségleves kocka
1 nagy evőkanál vegakrém/tejföl
friss petrezselyem

Elkészítés:


A hagyományos tárkonyos raguleves mindig is a kedvencem volt. Így hát elkészítettem annak egészséges változatát. Egy fél fej vöröshagymát (ha túl kicsi akkor egy egészet) felaprítottam, a sárgarépát, fehérrépát felkarikáztam, a többi zöldséget felkockáztam, brokkolit és karfiolt rózsáira szedtem, ha túl nagy volt azokat is megfeleztem. 1 evőkanál olívaolajon feltettem dinsztelni a zöldségeket, kis sóval, borssal, tárkonnyal ízesítettem. Felöntöttem annyi hideg vízzel, hogy ellepje.Ment bele egy leveskocka. Puhára főztem. Kóstolgatni érdemes, ha még só hiányzik, vagy erősebben kedveljük a tárkonyt, akkor érdemes pótolni. Amikor puhára főtt minden, akkor a levesből kivett kevés lével elkevert vegakrémet/tejfölt kikeverjük és hozzáöntjük a leveshez. Épp csak összeforraljuk és kész is.
Amennyiben hússal szeretnénk elkészíteni, akkor az első lépés, hogy az olajon a kockára vágott húst pirítjuk le, majd megy bele minden zöldség. Ha húsgombóccal szeretnénk készíteni, akkor a darált húst ízesítjük a felaprított hagyma másik felével, kis fokhagyma, só, bors, petrezselyemzölddel jól összedolgozzuk. Egy külön edényben melegítünk vizet, abba egy leveskocka, és a nem lobogó de forró vízbe kerülnek a húsgombócok. Kb fél óra-40 percig főzzük, attól függően, hogy milyen nagy gombócokat készítettünk.

Tárkonyos raguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Marhahúsleves velős csonttal
Marhahúsleves velős csonttal

A húst megmossuk, 3-4 nagyobb darabra osztjuk és egy edénybe tesszük. A velős csontokat is megmossuk, a két végüket sóba mártjuk és 10 percen át állni hagyjuk, majd a hús mellé tes...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyuszi
Gazpacho andaluz leves
Gazpacho andaluz leves

Paradicsom, paprika, uborka, hagyma, fokhagyma keverjük mandula és chili. Szezon tengeri sóval, cukorral, citromlével, borssal. betölt a hűtőszekrényben egy éjszakán át. A következ...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágot...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Evelin
Francia hagymaleves
Avatar Evelin Kedvelnék
Francia hagymaleves

Megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a cukrot és felolvasztjuk rajta barnulásig. Rárakjuk a hagymákat, és nagyon alacsony fokozaton minél több időt karamellizáljuk.Amikor kész, raku...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk