1 arasznyi kolbász félkarikára vágva
ha van egy kis szalonna, az is mehet bele kis kockára vágva
1 fej hagyma kis kockára vágva
4-5 szem krumpli kis kockára vágva
opcionális: paprika, paradicsom, zellerlevél - ami van
pirospaprika, ételízesítő, bors
Vajgaluskához:
1 tojás
1 ek vaj
liszt
Habaráshoz:
2-3 ek tejföl
2 ek liszt
kevés víz
Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymakarikát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is.
Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, beletesszük a paprikát, paradicsomot (ezt kis kockára vágva) és a zellerlevelet. Fedő alatt fél puhára főzzük.
A vajgaluskához a tojást elkeverjük a vajjal, csak úgy nagyjából, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. (Igen tudom, az ilyen megfogalmazásoktól mászik falra a háziasszony...) A kikevert galuskát kis kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és legvégül behabarjuk a levest. Ha szükséges utánfűszerezzük, és máris fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
A gombát pucold meg, jól mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és egy lábosban kevés olajon pirítsd egy-két percig, közben kevergesd. Add hozzá a fokhagymát, maj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt , zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 perci...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA megtisztított zöldségeket felaprítjuk. A hagymát megfuttatjuk olajon és margarinon,hozzáadjuk a sót, curryt, ételízesítőt. Kis idő múlva hozzáadjuk a tárkonyecetet és a finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű