Sárgarépa
Hagyma
Foghagyma
Paradicsom
Húsleves
Citromlé
Vörösbab
Tojás
Petrezselyem
A sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, kissé megfuttatjuk benne, majd a sárgarépát is rádobjuk. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük és kevergetve néhány percig pirítjuk.
A paradicsompürét hozzáadjuk, a húslevessel felöntjük, a citromlével ízesítjük, felforraljuk, majd a leöblített és lecsöpögtetett vörösbabot is beleöntjük.
A főtt tojásokat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a felaprított petrezselyemmel meg a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Felforraljuk, ha kell, utánaízesítünk és azonmód forrón tálaljuk.
A tetejét pirított kenyérkockákkal is megszórhatjuk.
1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk. 2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymákat pucold meg és vékonyan csíkozd fel. A fokhagymát is vágd apró kockákra. A felmelegített olívaolajon pirítsd meg a hagymákat. Ha már szép arany sárga, öntsd fel a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. Amíg a zöldség megpuhul, öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a bacont darabolom fel, de nem kell nagyon a fine dining-ra törekedni, mert egy serpenyőben úgyis összepirítjuk a bacon darabokat. Ahogy a szalonna darabkák megpirultak, ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű