1,5-2 dl víz
vöröslencse
póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
Cayenne bors, kurkuma
Így készítsd el: egy kis bögre - 1,5-2 deciliter - vöröslencsét moss meg, majd csöpögtess le. Fonnyassz meg karikára vágott póréhagymát egy közepes fazékban, kevés olívaolajon, majd dobj rá négy közepes gerezd tisztított fokhagymát. Ezt követően fűszerezd Cayenne-borssal és kurkumával. Add hozzá a lencsét, és öntsd fel vízzel. 5-8 centiméterre lepje el a zöldségeket. Ekkor tehetsz még bele fekete borsot, kevés paprikaport is. Nagyjából 20-25 percet főzd, fedő alatt. Sót csak akkor adj hozzá, amikor a tűzről leveszed, így kellemesen lágy lesz az állaga. Botmixerrel lazán turmixold, nem kell az egészet pépesíteni. Löttyintsd le egy fél citrom levével tálalás előtt.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén kockákra vágjuk és az étolajon, a krumplival együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük a vízzel...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. Feltesszük főni a tyúkot a zöldségekkel 1 liternyi marha alaplével. Másfél órát főzzük, majd kicsontozzuk a tyúkot. A melle húsát vékony szel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. A tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű