6-8 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 húsleves kocka
másfél liter víz (esetleg, ha van, húsleves alap lé )
1,5 dl főzőtejszín
fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió
valamilyen levesbetét, snidling, esetleg sajt.
A fokhagymát áttörjük és a vajon megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a liszttel és elkeverjük.
Vízzel vagy a húslével felöntjük, / ha csomós lenne-mixeljük. /
Felforraljuk, fűszerezzük és 5-10 percig főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt.
Tálaláskor adhatunk hozzá levesbetét gyöngyöt vagy pirított kenyérkockát, kifli karikát.
Tehetünk rá sajtot is / elhagyható / és megszórhatjuk snidlinggel.
◾️A babok végeit levágjuk, majd feldaraboljuk és megmossuk őket. ◾️Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi és főzni kezdjük. ◾️Közben hozzáadjuk a babérlevelet és a sót is. ◾️Az...
Elkészítési idő: 60 percA zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...
Elkészítési idő:a kelkáposztaleveleket csikokra ,a tisztitott burgonyát kockára vágjuk és az apróra vágott vöröshagymával ,a vékonyra szeletelt sárgarépával,a feldarabolt fokhagymával,majoránnával...
Elkészítési idő: 30