50 dkg hús (bárány nyak hús)
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál friss tárkony
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
leves zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller) zsiradék só, bors leves betét (galuska)
A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárkonyt, és felöntjük vízzel.
Puhára főzzük, majd amikor megfőtt, akkor két kanál liszt, és 1 pohár tejfölt simára keverünk, és ezzel behabarjuk a levest, ügyelve arra, hogy hőkiegyenlítést kell végezni, tehát hozzá kell önteni a habaráshoz 1-2 merőkanál levest.
A galuskát egy tojásból, és annyi lisztből készítjük, amely így nokedli sűrűségű lesz, egy csipet sóval ízesítjük. A felforrt levesbe szaggatjuk a galuskát, aki savanyúbban szereti csöpp ecettel savanyíthatja.
Én disznóhúsból készítem
- Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. - Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. - Megforgatjuk benne a zöldségeket. - Maj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra. 2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát, répát, zöldséget megpucolom, lemosom és szeletelem. Egy fej hagymát apró kockára vágom kevés olajon megpárolom a többi zöldségekkel felengwdwm vízzel, teszek bele só, veg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű