menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos raguleves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg hús (bárány nyak hús)
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál friss tárkony
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
leves zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller) zsiradék só, bors leves betét (galuska)

Elkészítés:


A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárkonyt, és felöntjük vízzel.

Puhára főzzük, majd amikor megfőtt, akkor két kanál liszt, és 1 pohár tejfölt simára keverünk, és ezzel behabarjuk a levest, ügyelve arra, hogy hőkiegyenlítést kell végezni, tehát hozzá kell önteni a habaráshoz 1-2 merőkanál levest.

A galuskát egy tojásból, és annyi lisztből készítjük, amely így nokedli sűrűségű lesz, egy csipet sóval ízesítjük. A felforrt levesbe szaggatjuk a galuskát, aki savanyúbban szereti csöpp ecettel savanyíthatja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én disznóhúsból készítem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyakrémleves tejszínnel
Burgonyakrémleves tejszínnel

A krumplit megfőzzük, majd egy edénybe rakjuk. A levét, amiben főtt, ne öntsük ki! Rakjuk bele egy edénybe a krumplit és a lét. Ízesítsük ízlés szerint sóval, majorannával, ore...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazbableves
Szárazbableves

1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Curry-s lencseleves
Curry-s lencseleves

Egy fazékba vizet teszünk, majd ebben felforraljuk a lencsét. Majd alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet és lassú tűzön 40 percig főzzük, amíg a lencse teljesen meg nem puhu...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Jókai-bableves
Jókai-bableves

Az előkészített babot a csülökkel 2-2,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt. Lassan főzzük, amíg meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk