4 dkg vaj
25 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 lapos ek rétesliszt
1,2 l zöldség alaplé
só, bors, szerecsendió
citromlé
1 db tojássárga
90 g tejföl
A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve.
Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével. Fűszerezzük, majd összerottyantjuk.
Ezt követően a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, s folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük, és felforraljuk.
Először, megcsinálom a rántást (olajból, lisztből) majd hagyom kihűlni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vízzel felöntöm és lassú tűzön kevergetem. Majd felöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük (190 fok, légkeverés). A fokhagymák felső részét kb. 1 cm vastagságban levágjuk, és a levágott felével felfelé belerakjuk őket egy alufóliába, öntünk rá egy k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz1. Egy lábasban párold meg az apróra vágott vöröshagymát kevés vízen, amíg üveges lesz, majd add hozzá a fokhagymát, és párold további 1-2 percig. 2. Add hozzá az édesburgonyát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró olajon kipattogtatok egy teáskanálnyi egész köménymagot. Hozzáadom a hagymát, felkockázott zöldségeket és a húst. Fehéredésig kevergetem, majd fűszerezem, megszórom kevés őrö...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű