Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb fej kelkáposzta,
3 gerezd fokhagyma,
4 – 5 darab burgonya,
6 – 7 darab virsli,
olaj,
só,
bors,
majoranna,
kevés pirospaprika,
kevés ételízesítő,
1,5 evőkanál liszt,
250 ml tejföl.

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, félre húzzuk és kevés pirospaprikával megszórjuk, felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát és a felcsíkozott káposztaleveleket, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony hőfokon b. 30 percig főzzük. Mikor a zöldségek már megpuhultak, hozzáadjuk a felszeletelt virslit és további 3 – 4 percig főzzük. Közben habarást készítünk, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, a levesből 1 – 2 merőkanálnyit hozzámerünk, elkeverjük és a leveshez öntjük. Tovább főzzük még néhány percig és már el is készült.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: kajakóma
Csókakői kolbászleves
Csókakői kolbászleves

. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforrósít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyárleves
Betyárleves

Olajon megpirítjuk a hagymát, a sonkát és a karajt megfuttatjuk rajta. Fokhagymát is teszünk hozzá. Sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával ízesítjük, majd felöntjük vízzel....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás bableves recept
Savanyú káposztás bableves recept

Elkészítése: A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró tarhonya leves
Vendégváró tarhonya leves

A kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a papr...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk