3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
fél db zeller
10 dkg zöldborsó
3-4 db karfiolrózsa
póréhagyma
fokhagyma
só
olaj
A zöldségeket kevés olajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel. ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel. Készre főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Nagyon finom könnyű nyári leves.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát zúzd össze, felforrósított olajon hervaszd meg. Hintsd rá a lisztet, és ha szép rószaszínűre pirult, öntsd fel csontlevessel. Ízesítsd sóval, fehér borssal, és forrald...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA zúzott fokhagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, és átforgatjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt. Ízesítjük, majd az apró dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, majd mindegyik felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntjük 2 liter...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű