Családireceptkönyv.hu

Karalábéleves húgombóccal


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


étolaj
2 db közepes karalábé
1közepes vöröshagyma fele
2 gerezd fokhagyma
1 közepesméretü petrezselyem gyökér
2 nagyobb sárgarépa
1 zelleszár (angol vagy halványitó zeller )
petrezselyem izlészerint
paprika
lestyán izlészerint kb száritott egy pupos evökanál
1 dl tejszin 1 dl tejföl és kb 2 evökanál liszt
leveskocka hus vagy zöldségleves

gombóc
300 g darált hus sertés
70 g rizs amit kevés vizben elöre fözünk
3 fokhagyma gerezd
1 közepesméretö vöröshagyma fele
öröltbors

1egész tojás
snittlauch - metélöhagyma izlésszerint kb egy evökanálra valo.

Galuska
1 egész tojás és annyi liszt amennyit a tojás fölvesz

Elkészítés:


Leves elkészitése
A vöröshagymát apróra vágjuk és étolajon megdinszteljük majd megszórjuk fokhagymával kicsit megfutatjuk és a fölkockázott karalábét , sárgarépát petrezselyem gyökeret paprikát zellerszárát a fazékba teszük és fölöntjük annyi vízzel amennyi jól ellepi. Majd sózzuk füszerezzük az öröltborssal és hozzáadjuk a leveskockát.
Vigyázat, mert a leveskocka is tartalmaz sót.

Gombóc készitése
A riszt kb 1dl vizzel fözzük kb félig lesz puha igy.
Apróra fölvágjuk a hozzávalókat füszerezzük a hust és az összes hozzávalót egynemü masszává gyúrjuk.
miután a leves fölfort kb fél kiskanál mennyiségü masszábol
kicsi gombócokat formálunk és a leveshez adjuk
Vizet pótoljuk szükség esetén. 10 15 percig ne keverjük meg a levest mert a gombócok még szétesnek nyers állapotukban

Tojást jól fölvejük és liszt hozzáadásával galuskatésztát készitünk.

Miután minden megpuhult levesünkbe akkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, lestyánnal.
tejszint a lisztel csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk a tejföl és behabarjuk.
A forrásba lévö levesünkbe eg kiskanál segitségével apró galuska tésztát szaggatunk.

Karalábéleves húgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pudingos meggyleves (Zé)
Pudingos meggyleves (Zé)

A pudingport egy kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kissé besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és akár azon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos cukkinikrémleves
Bazsalikomos cukkinikrémleves

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mindenmentes sütőtök krémleves
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Mindenmentes sütőtök krémleves

Olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk. Hozzáöntjük a fél liter...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Pórés kukoricaleves
Pórés kukoricaleves

1: A tisztított kukoricát kevés vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Közben a tisztított pórét apróra vágjuk. Keveset félretehetünk belőle a díszítéshez. 2: A megpuhult, kissé le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk