étolaj
2 db közepes karalábé
1közepes vöröshagyma fele
2 gerezd fokhagyma
1 közepesméretü petrezselyem gyökér
2 nagyobb sárgarépa
1 zelleszár (angol vagy halványitó zeller )
petrezselyem izlészerint
paprika
lestyán izlészerint kb száritott egy pupos evökanál
1 dl tejszin 1 dl tejföl és kb 2 evökanál liszt
leveskocka hus vagy zöldségleves
gombóc
300 g darált hus sertés
70 g rizs amit kevés vizben elöre fözünk
3 fokhagyma gerezd
1 közepesméretö vöröshagyma fele
öröltbors
só
1egész tojás
snittlauch - metélöhagyma izlésszerint kb egy evökanálra valo.
Galuska
1 egész tojás és annyi liszt amennyit a tojás fölvesz
Leves elkészitése
A vöröshagymát apróra vágjuk és étolajon megdinszteljük majd megszórjuk fokhagymával kicsit megfutatjuk és a fölkockázott karalábét , sárgarépát petrezselyem gyökeret paprikát zellerszárát a fazékba teszük és fölöntjük annyi vízzel amennyi jól ellepi. Majd sózzuk füszerezzük az öröltborssal és hozzáadjuk a leveskockát.
Vigyázat, mert a leveskocka is tartalmaz sót.
Gombóc készitése
A riszt kb 1dl vizzel fözzük kb félig lesz puha igy.
Apróra fölvágjuk a hozzávalókat füszerezzük a hust és az összes hozzávalót egynemü masszává gyúrjuk.
miután a leves fölfort kb fél kiskanál mennyiségü masszábol
kicsi gombócokat formálunk és a leveshez adjuk
Vizet pótoljuk szükség esetén. 10 15 percig ne keverjük meg a levest mert a gombócok még szétesnek nyers állapotukban
Tojást jól fölvejük és liszt hozzáadásával galuskatésztát készitünk.
Miután minden megpuhult levesünkbe akkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, lestyánnal.
tejszint a lisztel csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk a tejföl és behabarjuk.
A forrásba lévö levesünkbe eg kiskanál segitségével apró galuska tésztát szaggatunk.
A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi ví...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A pórét tisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A vajat az olajjal fazékban hevítjük, beleszórjuk a pórét, fonnyasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát, 1-2 percig...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 evőkanál forró zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Rádobom a gombát, a zöldséget, a kakukkfüvet, borsozom, sózom, és erős hőmérsékleten megvárom, am...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű