3 db zsenge cukkini
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
kapor
só
3 dl főzőtejszín
vaj
10 dkg trappista sajt
kenyér
1. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk.
2. A meghámozott cukkinit kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk a hagymához. Megpirítjuk.
3. Felöntjük vízzel, puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk.
4. Botmixerrel összeturmixoljuk. Ha kell reszelt trappista sajttal sűrítjük.
5. A kockára vágott kenyérdarabkákat vajon megpirítjuk.
Pirított kenyérdarabkák helyett csirkemell kockákkal is elkészíthető.
A vöröshagymát kockaformára fölvágjuk és kevés ét olajon megpiritjuk dinszteljük. Amikor már szép a szine akkor a földarabolt fokhyamát is hozzáadjuk jol össze keverjük annyi elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegforrósítjuk a vajat, a karalábét és a sárgarépát megfuttatjuk rajta. Felöntjük kb. 8 dl vízzel , majd fedő alatt megfőzzük. Addig egy serpenyőben felforrósítjuk az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót átöblítjük, majd éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Tiszta hideg vízben a kockára vágott hagymával és a babérlevéllel együtt feltesszük főni. Sózzuk. Mikor felforrt,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű