Családireceptkönyv.hu

SALÁTÁS BABLEVES


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg szaraz paszuly
1 kis fej hagyma
2 fej saláta
friss kapor
ecet
so, bors, keves piros paprika
Rántáshoz :
liszt
olaj

Elkészítés:



A babot előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával - tetszés szerint apróra vágva, vagy egészben hagyva - enyhén sózva feltesszük főni.
Amikor a bab megpuhult, beletesszük a kis darabokra tépkedett vagy csíkokra vágott salátát és a finomra vágott kaporzöldet.
A lisztből és olajból vékony paprikás rántást készítünk és berántjuk vele a levest. Tálaláskor tejfölt és ecetet adunk mellé.
Mi, itt a Székelyföldön rendszerint zöldhagymával fogyasztjuk.

SALÁTÁS BABLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Tavaszi csirkeaprólék leves
Tavaszi csirkeaprólék leves

A csirke szárnyakat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Aki szereti el is vághatja több részbe a forgóknál, én nem szoktam. A zöldségeket meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vö...

Elkészítési idő: 1 ó 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Magyaros krumpligombóc leves
Magyaros krumpligombóc leves

A burgonyát hámozom, darabolom és sós vízben megfőzöm, levét leöntöm majd jó lesz a leveshez. Mikor kihűlt hozzáadom a lisztet és a tojást, össze dolgozom, kis darabokat vágok le...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésragu leves zöldbabbal:
Sertésragu leves zöldbabbal:

A tarját apró kockára vágom, zsiradékon fehéredésig sütöm, majd fedő alatt párolom, kb félpuhára, ekkor hozzáadom a zöldséget répát, és az összevágott friss zöldbabot mellyel együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos sárgarépaleves Péterfy Boritól
Narancsos sárgarépaleves Péterfy Boritól

A zöldségeket megpucoljuk, mossuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a répát felkarikázzuk. Egy nagy lábasba kókuszolajat melegítünk, beleszórjuk a hagymakock...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk