menu

Családireceptkönyv.hu

SALÁTÁS BABLEVES


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg szaraz paszuly
1 kis fej hagyma
2 fej saláta
friss kapor
ecet
so, bors, keves piros paprika
Rántáshoz :
liszt
olaj

Elkészítés:



A babot előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával - tetszés szerint apróra vágva, vagy egészben hagyva - enyhén sózva feltesszük főni.
Amikor a bab megpuhult, beletesszük a kis darabokra tépkedett vagy csíkokra vágott salátát és a finomra vágott kaporzöldet.
A lisztből és olajból vékony paprikás rántást készítünk és berántjuk vele a levest. Tálaláskor tejfölt és ecetet adunk mellé.
Mi, itt a Székelyföldön rendszerint zöldhagymával fogyasztjuk.

SALÁTÁS BABLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

A fazékba tegyél egy kevés olajat,azon párold meg a feldarabolt sárgarépát,gyökeret,majd engedd fel kb.2 liter vizzel.Só,bors,ételizesitő mehet bele,illetve az egész fej hagyma,azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyöngyös leves
Gyöngyös leves

A gyöngytyúkot megtisztítjuk, és daraboljuk. Fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk, visszavesszük a lángot, és többszörösen lehabozzuk. A megtisztított hagymát...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymakrém leves
Fokhagymakrém leves

A hagymát a zsíron dinszteljük fűszerezzük ,apró kockára vágott burgonyát hozzáadom felöntöm vízzel,puhára főzöm botmixerrel turmixolom.A tejfölt a lisztel elkeverem besűrítem vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Legényfogó leves
Legényfogó leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk