menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű tárkonyoscsirkeragu leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
1 db sárgarépa
3 dl zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3 ek étolaj
1 kk só
0.3 kk őrölt bors
1 tk tárkony
0.5 db leveskocka
1 ek liszt
2 ek tejföl
1 db citrom

Elkészítés:


A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a lecsöpögtetett húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a répát, a borsót, és jól átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal, és beledobjuk a leveskockát.
Fedő alatt addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből, pár ek. folyadékkal felhígítjuk, hogy ne hidegen öntsük a levesbe, mert akkor csomós lehet.
Ezután a tűzről levéve a levest, kavargatva beleöntjük a tejfölt.
Pár percre visszatesszük a tűzre.
Melegen, ízlés szerint citromkarikákkal kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Disznó hússal is finom én teszel bele zellert és gyökeret is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhahúsleves
Marhahúsleves

A marhaalkatrészeket - ez lehet lábszár, borda, fartő, vagy akár egy kis velős csont is, a lényeg az, hogy legyen húsos és csontosabb rész is közte - darabold pár nagyobb részre, m...

Elkészítési idő: 3 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reszelt tésztás leves (réwelszupn)
Reszelt tésztás leves (réwelszupn)

zsíron,apróra vágott hagymát megpirítani, pirospaprikát bele, vízzel fel önteni, sózni. Tojásból, lisztből sóval nagyon kemény tésztát gyúrni, belereszelni. Tésztáiéból leves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-csirkeraguleves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Tárkonyos-csirkeraguleves

A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a gumót pedig felkockázzuk. A hagymát finomra kockázzuk. A vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket, kivesszük a serpenyőből, é...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Lencseleves
Lencseleves

1. A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük. 2. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük. 3. A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. B...

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk