Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű tárkonyoscsirkeragu leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
1 db sárgarépa
3 dl zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3 ek étolaj
1 kk só
0.3 kk őrölt bors
1 tk tárkony
0.5 db leveskocka
1 ek liszt
2 ek tejföl
1 db citrom

Elkészítés:


A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a lecsöpögtetett húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a répát, a borsót, és jól átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal, és beledobjuk a leveskockát.
Fedő alatt addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből, pár ek. folyadékkal felhígítjuk, hogy ne hidegen öntsük a levesbe, mert akkor csomós lehet.
Ezután a tűzről levéve a levest, kavargatva beleöntjük a tejfölt.
Pár percre visszatesszük a tűzre.
Melegen, ízlés szerint citromkarikákkal kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Disznó hússal is finom én teszel bele zellert és gyökeret is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Jókai bableves (Sóbors)
Jókai bableves (Sóbors)

A babot előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi (körülbelül 8-10 órára). Másnap a csülköt mossuk meg, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi ellepi. A csülök mell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tárkonyos-csicseriborsós zöldségleves
Tárkonyos-csicseriborsós zöldségleves

A szárított gombát egy tálkába tesszük, forró vízzel felöntjük, félretesszük. A hagymát, a fokhagymát és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd késes robotgépben durvára aprí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Húsos-paradicsomos káposztaleves
Húsos-paradicsomos káposztaleves

1. A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, 1 ek. felhevített olajban fehéredésig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egyik fej meghámozott hagym...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felszeleteljük. A fokhagymát is megpucoljuk, összetörjük és az olajon megdinszteljük. Miután megpuhult a hagyma, a lisztet rászórjuk, gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk