Családireceptkönyv.hu

Egyszerű tárkonyoscsirkeragu leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
1 db sárgarépa
3 dl zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3 ek étolaj
1 kk só
0.3 kk őrölt bors
1 tk tárkony
0.5 db leveskocka
1 ek liszt
2 ek tejföl
1 db citrom

Elkészítés:


A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a lecsöpögtetett húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a répát, a borsót, és jól átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal, és beledobjuk a leveskockát.
Fedő alatt addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből, pár ek. folyadékkal felhígítjuk, hogy ne hidegen öntsük a levesbe, mert akkor csomós lehet.
Ezután a tűzről levéve a levest, kavargatva beleöntjük a tejfölt.
Pár percre visszatesszük a tűzre.
Melegen, ízlés szerint citromkarikákkal kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Disznó hússal is finom én teszel bele zellert és gyökeret is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi savanyú csorba
Erdélyi savanyú csorba

Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemell...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csurgatós tojásleves
Csurgatós tojásleves

A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél-két liter hideg vízzel felengedjük. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk